Na Dobovcu 5. Regijsko gasilsko tekmovanje v orientaciji »2013«

Na osnovi in v skladu s Programom dela za leto 2013 Mladinske komisije regijskega sveta gasilskih zvez Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi ter v sodelovanju z PGD Dobovec in Gasilsko zvezo Trbovlje je bilo v soboto 15. Junija 2013 organizirano 5. Regijsko tekmovanje v gasilski orientaciji » 2013 «.

Sodelovalo je 65 tekmovalnih ekip kot so; pionirji, pionirke, mladinci, mladinke in pripravniki Gasilskih zvez Hrastnika, Zagorja ob Savi in Trbovelj v tekmovalnih disciplinah kot so: zbijanju tarče, prenosu vode, štafetnem spajanju cevi na trojak, postavitvi orodja za trodelni napad ter teoriji naprav in opreme za gašenje požarov. Proga ki so jo morali čim hitreje prehoditi – preteči in se javiti na 4 aktivnih kontrolnih točkah za pionirje je bila dolga 2000 m, za mladince 3000 m in 6 aktivnih kontrolnih točk ter za pripravnike z 6 kontrolnimi točkami dolga 5000 m.

Vse prisotne je na zaključku tekmovanja pozdravil tudi predsednik Regijskega sveta Timotej Funkel in Predsednik GZ Trbovlje Pavel Nemet, ki sta vsem ekipam podelila pisna priznanja, najboljšim trem ekipam v vseh skupinah pa sta podelila medalje in pokale. Pravico nastopa na državnem gasilskem tekmovanju, ki bo 14. septembra 2013 v GZ Sveti Jurij ob Ščavnici imajo ekipe, ki so dosegle prvo in drugo mesto v vsaki kategoriji na regijskem tekmovanju.

V imenu organizatorja in svojem imenu se zahvaljujem vsem nastopajočim, mentorjem tekmovalnemu odboru , sodniški ekipi, reševalni ekipi in vodstvu PGD Dobovec za izvedbo tekmovanja, ki je bilo vzorno.

RETULTATI:

PIONIRKE
1. mesto – PGD Trbovlje mesto
2. mesto – PGD Kolovrat
3. mesto – PGD Loke

PIONIRJI
1. mesto – PGD Marno 2
2. mesto – PGD Dobovec 1
3. mesto – PGD Padež 2

MLADINKE
1. mesto – PGD Čolnišče
2. mesto – PGD Trbovlje mesto
3. mesto – PGD Padež

 

MLADINCI
1. mesto – PGD Trbovlje mesto
2. mesto – PGD Loke 2
3. mesto – PGD Loke 1

 

PRIPRAVNIKI
1. mesto – PGD Čolnišče
2. mesto – PGD Marno
3. mesto – PGD Turje

Srečko Kerin – poveljnik GZ Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top