Na čistilni akciji zbrali več kot 5,6 ton odpadkov

Danes je potekala čistilna akcija #OčistimoTrbovlje 2021, v sklopu katere so društva in posamezniki pomagali čistiti naše mesto.

Gasilci PGD Trbovlje-mesto so skupaj z Društvom podvodnih dejavnosti Trbovlje očistili strugo Trboveljščice, kjer so našli številne odpadke – hladilnik, sveče, stiropor, sode… – ki v naravo nikakor ne sodijo.

Očiščeno je bilo tudi območje Kip, okolica Ulice 1. junija 4, sprehajalne poti proti Kipam in Retju, cesta proti Bevškem, okolica nekdanjih rudarskih vhodov, cesta od bolnišnice do Kleka ter številna druga področja, kjer so pridni prostovoljci naravo očistili smeti.

Naša kultura se kaže tudi z odnosom do narave, zato so takšne akcije zelo pomembne za ozaveščanje ljudi o tem, da smo za naravo odgovorni vsi. Vsak posameznik lahko stori veliko in naša naloga je, da smeti odvržemo v zabojnike in ne na travnik, v gozd ali potok.

Ob tem ne pozabite, da lahko še vse do srede, 24. marca 2021, sodelujete v nagradnem foto natečaju. Za sodelovanje na natečaju objavite fotografijo čiščenja naše okolice na Facebooku ali Instagramu ter uporabite ključnik #OčistimoTrbovlje. Fotografijo nam lahko pošljete tudi na e-naslov: rudi.medved@trbovlje.si.

Zmagala bo tista fotografija, ki na najbolj izviren in kreativen način prikazuje, da ste pomagali očistiti našo okolico.

Prvi trije zmagovalci bodo prejeli bogate nagrade, in sicer je prva nagrada prenosni računalnik, druga tiskalnik in tretja zvočniki.

Hvala vsem, ki ste sodelovali na čistilni akciji. Pokazali ste, da vam ni vseeno za naravo in naše mesto.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top