Na 6. Pokalu INLES v Ribnici blestel Trboveljčan Žiga Šintler

Plavalni klub Inles iz Ribnice je v soboto organiziral 5. plavalni miting za »POKAL INLES« Tekmovanja se je udeležilo 280 plavalcev iz 13 slovenskih klubov, med katerimi je bilo tudi 14 plavalcev PK Lafarge cement Trbovlje.

Po skoraj dvomesečnem premoru od tekmovanj je bila to za trboveljske plavalce prva tekma po zimskih državnih prvenstvih v 25 m bazenu, čeprav se plavalci že pripravljajo za tekmovanja, ki bodo sledila v 50m bazenih.

Za PK Lafarge cement Trbovlje je tokrat nastopila večina plavalcev iz tekmovalne selekcije, torej tisti, ki imajo za seboj že primerno kilometrino in pa seveda znanje, ki je potrebno za nastop na takšnem tekmovanju. Pri fantih so se tekme udeležili naslednji: Nejc Kos, Tilen in Žiga Šintler, Marcel Urbanija, Jaka Jeršin, nežnejši spol pa so predstavljale: Klara Volaj, Karmen Kovač, Nina Kos, Kaja Imperl, Urška Zupanc, Karin Stražar, Daša Krajnc, Nika Todorovič, ter Tiatara Zupančič. Nastope naših plavalcev lahko ocenimo kot dobre za to prehodno – pripravljalno obdobje, nikakor pa ne moremo brez odličnih uvrstitev, ki so jih dosegli.

Tako se je tekmovalo v vseh 100 metrskih disciplinah v starejših kategorijah, ter v 50 metrskih disciplinah v mlajših kategorijah. Seštevek vseh štirih rezultatov pa je prinesel tudi 5 najboljših plavalcev (zaradi bazena s samo petimi progami), ki so se na koncu pomerili v finalu za »Pokal Inlesa«.

V mlajših kategorijah je bil najuspešnejši Žiga Šintler , ki je osvojil 1. mesto na 50 prosto in prsno, tretje mesto na 50 delfin, ter 4. na 50 hrbtno. V finalu na 100 mešano, pa je zopet dokazal premoč v svojem letniku in brez težav premagal vso konkurenco ter osvojil 6. Pokal Inles. S 4. mestom v finalu, kjer se mu je tretje izmuznilo le za stotinko, se je izkazal tudi njegov starejši brat Tilen, ki je bil 3. na 100 prsno, 7. na 100 prosto, ter 2 x osmi v delfinu in hrbtnem. Tako mu je seštevek vseh štirih rezultatov prinesel tako velik uspeh in nastop v finalu. Tam se je pri najmlajših »znašla» tudi Daša Krajnc, ki je osvojila dve četrti mesti na 50 prosto in prsno, bila 5. v delfinu, ter 8. v hrbtnem slogu. V finalnem nastopu pa je osvojila odlično 5. mesto.

Odlično so plavali tudi Nejc Kos, ki je dosegel 4 uvrstitve med osem. Zelo blizu medalji je bil na 100 prosto, a ga je s četrtim mestom sreča zapustila. Med osem so se uvrstile tudi Klara Volaj, šesta na 100 prsno, ter Kaja Imperl in Tiatara Zupančič, obe osmi na delfinu in hrbtnem. Solidne rezultate so odplavali tudi ostali plavalci, ki z veliko nestrpnostjo pričakujejo naslednja tekmovanja.

Za konec poročila pa je potrebno povedati še tole zanimivost. Namreč v sklopu tega šolskega centra v katerem sta športna dvorana in bazen, se je odvijala tudi proslava ob 70. letnici bitke v Jelenovem žlebu. Ob udeležbi vsega državnega vrha na tej proslavi, je predsednik države Borut Pahor, ob veliki zmagi pozdravil tudi našega Žigo in mu zaželel še veliko uspehov na športnem področju.

Športni pozdrav , Darko Raušl


 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top