Moštveno in posamično prvenstvo Slovenije za dečke in deklice

Letošnje zimsko državno prvenstvo dečkov in deklic, je potekalo v Kranju. Pri organizaciji tekmovanja sta moči združila domači plavalni kluba Triglav in ravenski Fužinar. V prijetnem vzdušju se je za odličja pomerilo 214 plavalcev in plavalk iz 27-ih slovenskih klubov.

Poleg vseh, do sedaj uveljavljenih disciplin, je prvenstvo postreglo še z eno novostjo. Mešane štafete, v katerih svoj klub zastopata dva fanta in dve dekleti. Za naš klub in razmere v katerih delujemo, žal čista iluzija.

Kot edina predstavnica iz Trbovelj, se je tekmovanja udeležila Tiatara Zupančič, ki je barve domačega kluba več kot odlično zastopala. Navkljub preboleni bolezni in štirimi opravljenimi treningi pred prvenstvom, je zbrala pogum in se udeležila tekmovanja.

Za tri tekmovalne dni, je svoje nastope zmanjšala od možnih šest, na samo tri.

Po disciplinah v katerih je nastopila, je vselej znatno izboljšala osebne rekorde in dosegla naslednje uvrstitve: 400m prosto peto mesto, drugo mesto in s tem srebrno odličje, pa si je priborila v disciplini 400 mešano in 200m delfin.

V moštvenem delu prvenstvu, se je Tiatara s svojimi tremi nastopi, zavihtela na 15. mesto v seštevku dekliški ekip in 20. mesto v klubskem točkovanju.

Tiatara je v tej kategoriji, »podaljšala« plavanje, zaradi uskladitve starostnih kategorij pri deklicah. Tako bo šele prihodnje leto kadetinja, s tem pa bo trboveljski klub ostal brez predstavnika v tem starostnem razredu. Glede razmere v katerih delujemo, žal kruta realnost.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top