Mnenja o novem športnem oddelku na GESŠ Trbovlje

Je kaj lepšega, kot povezati veselje, zdravje in obveznosti? To so bili tudi glavni razlogi, da sem se vpisal na GESŠ Trbovlje, ki je v šolskem letu 2014/2015 prvič uvedla športni oddelek.

Podrobnosti in delovanje športnega oddelka nam je opisal profesor športne vzgoje – A. Borovšak. Povedal nam je, da je program, glede na splošno gimnazijo, malce prilagojen, in da bomo imeli šest ur športne vzgoje. Lahko si določimo datum za preverjanje znanja in spraševanje v primeru, če se nismo uspeli naučiti zaradi tekem ali treningov. To me je še najbolj prepričalo, da sem se vpisal.

Športni oddelek se mi zdi zelo dobra ideja, saj si s tem omogočimo lažjo pot do uspeha v šoli in pri športu. Vem, da mi bo zelo koristilo, ker je prilagojen nam, športnikom. In to mi bo tudi pomagalo pri moji telesni pripravi, ker imam še dodaten trening na šoli. Imamo tudi to možnost, da hodimo v fitnes in krepimo mišično maso. Katere mišice moramo krepiti, nam pove trener. Pred tekmo se s trenerjem dogovorimo o programu priprav. Lahko pa tudi trener dodatno seznani profesorja športne vzgoje o pripravah. S takšnim načinom delovanja bom zagotovo postal boljši igralec. Zaradi prilagajanja obveznosti med šolo in športom tudi upam, da bo moj učni uspeh v šoli boljši. Tako mi ostane tudi nekaj prostega časa, ki ga lahko preživim s prijatelji ob igranju košarke.

Kakor zame, je tudi za profesorje uvedba športnega oddelka nova, pozitivna izkušnja. In razred? 1. c? Sošolke in sošolci so mi zelo všeč. V tem času smo se že zelo lepo ujeli, dobro se razumemo, skratka, imamo se zelo »fajn«. Tudi naša razredničarka, Majda Škrinar Majdič, profesorica matematike, je zelo prijazna in nas vedno pohvali, da smo najboljši razred na šoli! Med poukom smo tiho in vneto poslušamo profesorje, kot se za nas, športnike, spodobi.

Na šoli mi je zelo prijetno in upam, da bo ta občutek trajal še vsa leta, ki jih bom preživel s sošolci in, seveda, profesorji, ki tako lepo skrbijo za nas, bodoče športnike.

Sportni gimnazijci.2jpg

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top