Mladi v Trbovljah predstavili slovensko kulturno dediščino

V torek, 30. septembra 2014, je pri nas dišalo, se kadilo, rezalo, lepilo, zlagalo, sestavljalo, risalo, barvalo …. Skratka, preživeli smo delovno dopoldne; učenci vseh starosti so se povezali v različne skupine, ki so pripravljale izdelke za večerni dobrodelni sejem. V smislu medgeneracijskega sodelovanja so nam pomagale trboveljske  klekljarice, članice Društva kmečkih žena in deklet, člani Folklorne skupine, starši naših učencev in obe srednji šoli iz Trbovelj.

Medgeneracijsko druženje, kreativno ustvarjanje, spoznavanje tradicionalne kulturne dediščine, razvijanje podjetništva in zavesti o dobrodelnosti, so bili vodilo dejavnosti, ki so potekale na šoli. Številni delovni prstki in zvedave oči so potrdili, da smo izvedli kvalitetne delavnice in upamo, prenesli nekaj znanja na mlade.

Kulturni spored, ki je povezal staro in mlado, tradicionalno in moderno, velike in male, glasne in tihe, plesalce in recitatorje, je znova pokazal, da imamo Slovenci navdihujočo tradicijo in mlade, ki bodo znali krojiti svojo kulturno prihodnost.

Koordinatorica Jerica Rajšek, vsi zaposleni  in mnogi zunanji izvajalci smo se potrudili, da bo dan ostal učencem in obiskovalcem v lepem spominu. Vse prejete prostovoljne prispevke smo naložili v šolski sklad. Torej, od otroka do otroka – od srca do srca.

Srečno iz Cankarja!

IMG_5975

IMG_5907

IMG_5577

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top