Mladi v enem vikendu do novih produktov

Največji ustvarjalnikov dogodek leta – trodevni podjetniški maraton
KDAJ: 18.-20. marec 2016
KJE: Delavski dom Trbovlje

Mladinski podjetniški peskovnik USTVARJALNIK, ki v Sloveniji že šesto leto mladim pomaga do prvih poslovnih izkušenj, bo med 18. in 20. marcem v Trbovljah organiziral podjetniški maraton, kjer bodo mladi svoje ideje spravili od prvih skic na papirju, do dejanskih produktov, ki jih bodo predstavili pred komisijo vlagateljev.
Mlada ekipa Ustvarjalnika s prepletanjem podjetništva, iznajdljivosti in kreativnosti mlade spodbuja, da se odpravijo na svojo podjetniško pot. S svojim delovanjem so prepričali svetovne strokovnjake s področja izobraževanja in podjetništva, da so s finančnim vložkom podprli razvoj mladinskega podjetništva v Sloveniji.
Dogodek Startup Days se začne v PETEK popoldne, ko dijaki, ki že imajo ideje le-te predstavijo svojim vrstnikom in jih povabijo k sodelovanju. Nato do NEDELJE zvečer, pod budnim očesom Ustvarjalnikovih in drugih mentorjev svoje ideje razvijajo do stopnje, ko svoj produkt predstavijo pred komisijo strokovnjakov in vlagateljev, ter se potegujejo za zmago. Lanskoletna zmagovalna ideja je bila prenosna in energijsko učinkovita klima This, ki so jo mladi naredili za mlade – temu primerna je tudi nizka cena.

V preteklosti so dijaki razvijali vse od mobilnih aplikacij, zapestnice ki uporabnike spomni vzeti zdravila, tipkovnice ki se sama polni medtem ko jo uporabljamo, pa vse do robotske podmornice, ki se lahko potopi do Titanika.

Dodatne infromacije na:
www.ustvarjalnik.org | www.facebook.com/ustvarjalnik
Nejc KONJEVIC, asistent PR
E-mail: konjevic.nejc@gmail.com
GSM: 040 312 299
Jernej PANGERŠIČ, stiki z javnostjo
Zemljemerska ulica 12, 1000 Ljubljana
E-mail: jernej@ustvarjalnik.org

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top