Mladi trboveljski plavalci v Milanu

Minuli vikend so se mladi plavalci Plavalnega kluba Lafarge Cement Trbovlje udeležili tradicionalnega plavalnega mitinga v Milanu, kamor odhajajo na ekskluzivno povabilo domačega organizatorja, Malaspina Sporting Cluba.

To je bilo že deseto gostovanje odkar so navezali stike leta 2000 ob nastopu trboveljskih reprezentantov, Iztoka Požuna, Jureta Bole in Davorja Gregorčiča, v italijanskem Trentu. Od  takrat se naš klub tega tekmovanja ni udeležil le dvakrat. In sicer predlansko leto, ker ga zaradi nastopa njihovih plavalcev na vseh velikih tekmovanjih sezone niso organizirali ter pred tremi leti, ko je bila naša domača tekma Lučkin pokal v istem terminu kot omenjena tekma v Milanu. Ker je bila v istem vikendu tudi močna tekma v Radovljici, so se plavalci raje odločili za omenjeno tekmovanje, ker bi sicer ob neudeležbi le tega, izgubili naklonjenost domačinov, ki krijejo vse stroške bivanja in štartnin.

Na tekmi so nastopili naslednji domači plavalci:

  • Karmen Kovač,
  • Nina Kos,
  • Kaja Imperl,
  • Klara Volaj,
  • Karin Stražar,
  • Nejc Kos,
  • Žiga Šintler,
  • Tilen Šintler.

V veliki konkurenci 874 plavalcev 42 klubov iz vse Italije je preboj v finale uspel Klari Volaj na 100m prosto in Žigi Šintlerju na 100m hrbtno. Klara je v predtekmovanju solidno plavala in se s šestim časom uvrstila v popoldanski finale, kjer pa je v preveliki želji po uspehu naredila nekaj tehničnih napak, plavala malenkost slabše in se morala zadovoljiti s skupnim osmim mestom, kar pa je vsekakor velik uspeh.

Velik met pa je uspel najmlajšemu Žigi Šintlerju, ki smo ga  morali postarati celo za eno leto, da se je sploh lahko udeležil tega tekmovanja. A vseeno se enoletni kronološki zaostanek ni poznal, saj se je po odličnem nastopu na 100m hrbtno veselil bronaste medalje, s katero smo se zopet vrnili na zmagovalni oder, kjer so pustili svoje sledi že nekdanji plavalci: Gregorčič, Bola in Požun.

A tudi ostali z rezultati niso razočarali. Vsi so odplavali odlično, a se, predvsem zaradi velike baze kvalitetnih plavalcev v Italiji, s katerimi se ob dobrih pogojih tudi izredno načrtno dela, niso mogli boriti za medalje. Plavali so po svojih najboljših močeh ter se uvrščali do 20. mesta, kar je bil ob takšni konkurenci velik uspeh.

Kakorkoli, da na mladih svet (klub) stoji, so z nastopi dokazali mladi trboveljski plavalci. Zato se upravičeno nadejamo, da bodo ti mladi, ki resno in z veliko vnemo trenirajo za naslednje tekme, pokazali pravi obraz in dokazali smisel trboveljskega tekmovalnega plavanja.

Rezultati iz Milana: http://www.sportinlinea.it/nuoto/Trofei/2011-2012/Malaspina/homepage.asp

Avtor besedila in fotografij: Darko Raušl 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top