Mladi trboveljski nogometaši znova uspešni na dvoranskem turnirju v Medvodah

V soboto, 31. januarja in nedeljo 1. februarja so se mladi nogometaši Rudarja selekcije U-9 (letnik 2007 in mlajši) in U-11 (letnik 2004 in mlajši) udeležili turnirja v Medvodah.

 

Nogometaši selekcije U-9 so pod taktirko mladega trenerja Jureta Vodeba v soboto igrali v mednarodni konkurenci 14 ekip in osvojili odlično drugo mesto.  V predtekmovanju so začeli silovito in brez težav premagali ekipo NK Tržič A (7:0), nato pa po težki borbi še ekipo NK Kamnik (1:0), ki jo je s pravim projektilom iz približno 20 metrov odločil kapetan ekipe Vito Vodušek. Sledilo je zadnje srečanje z ekipo NK Jesenice, ki se je končala brez golov in Rudar je osvojil prvo mesto v skupini B.

 

Sledilo je četrtfinalno srečanje proti ekipi NK Žiri, kjer so bili mladi Rudarjevci pokazali odlično igro, ter zmagali z rezultatom 4:0, ter se uvrstili v polfinale. V ostalih treh četrfinalnih srečanjih so bili zmagovalci NK Medvode, NK Dravinja in nekoliko presenetljivo NK Tržič B. Polfinalna para sta tako bila NK Dravinja:NK Medvode in NK Rudar:NK Tržič B.

 

Najprej so na parket stopili naši fantje in nogometaši iz Tržiča. Čeprav se je zdelo, da bo polfinalno srečanje zgolj formalnost, so se Gorenjci pokazali kot zelo žilav nasprotnik in tekma se je končala brez pravih priložnosti z začetnim rezultatom 0:0. Sledili so kazenski streli, kjer so bili naši fantje suvereni, izkazal pa se je tudi vratar Jaka Košir, ki je ubranil odločilno šestmetrovko. V drugi polfinalni tekmi so igralci Dravinje gladko odpravili domačine z 3:0.

 

Nato so bile na vrsti zadnji dve tekmi na turnirju. V tekmi za tretje mesto so slavili domačini, igralci NK Medvode, ki so premagali utrujene nogometaše NK Tržič B.

Finalna tekma se je začela previdno na obeh straneh, vendar se je po približno polovici igralnega časa igra razživela, in spremljali smo pravo pašo za oči. Nevarne akcije so si sledile tako na eni kot na drugi strani, in žoga kar ni hotela v mrežo, ali pa sta odlično posredovala vratarja obeh ekip. Ko se je že zdelo,da bomo gledali šestmetrovke, pa se je po na videz nenevarni akciji Dravinje, žoga znašla v kazenskem prostoru, kjer je igralec iz Štajerske silovito streljal in tako rekoč v zadnji sekundi matiral vratarja Rudarja. Mladi Rudarjevci so bili sicer žalostni,vendar so športno čestitali igralcem NK Dravinja za osvojeno 1.mesto.

 

Poleg pokala za osvojeno 2. mesto na turnirju so igralci dobili tudi srebrne medalje.

Postava Rudarja U-9 na turnirju v Medvodah: vratar Jaka Košir, Ajdin Delalovič, Lukman Ahmetovič, Alex Gosak-Užmah, Erik Gombač, Anej Blatnik, Tit Vezovišek, Jaša Tomše, Lars Podbregar, Žan Holešek, Radivoj Pašalič in kapetan ekipe Vito Vodušek.

 

V nedeljo je bila pa tudi aktivna selekcija U-11, ki se je prav tako udeležila dvoranskega nogometnega turnirja v Medvodah. Po odličnih igrah v pred tekmovanju, kjer so po vrsti premagali ekipe: NK Šmartno 2:1, NK Lesce 2:0, NK Ločan Škofja Loka 3:0 in NŠ Lev iz Novega mesta z 1:0. S tem so se uvrstili v četrtfinale, kjer so pa naleteli na razpoloženo ekipo Ljubljanskega Brava. Po izenačeni tekmi, kjer so se vrstile priložnosti tako na eni kot na drugi strani, so bili bolj zbrani igralci NK Brava, ki so dosegli zadetek, ki je odločil zmagovalca. Kljub porazu so lahko z dvignjeno glavo zapustili prizorišče. Je pa tudi res, da se da tudi iz poraza kaj naučiti.

 

~4049956

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top