Mladi Trboveljčani uspešni na dijaškem tekmovanju Generacija €uro

Evropska centralna banka (ECB) in dvanajst nacionalnih centralnih bank Evroobmočja (med njimi tudi Banka Slovenije) je tudi v šolskem letu 2013/2014 organiziralo dijaško  tekmovanje Generacija €uro. V Sloveniji je v prvi fazi tekmovanja, reševanju kviza, sodelovalo 22 ekip. V finale tekmovanja se je uvrstilo le šest, med njimi tudi  ekipa  dijakov iz 3. letnika programa ekonomski tehnik iz Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje.

V četrtek, 13. 3. 2014, je v Banki Slovenije potekal zaključni krog tekmovanja, na katerem so morale posamezne ekipe pred strokovno žirijo predstavljati  in zagovarjati svoje referate na temo »Ključnih obrestnih mer ECB«. Naša ekipa, ki so jo sestavljali  Marko Kadunc, David Knez, Maša Matko in Nastja Venko, je uspešno predstavljala in zagovarjala svoj referat.

Vsi finalisti so v spremljevalnem programu imeli možnost ogleda trezorja. Prejeli  so tudi priznanje, ki jim ga je izročil guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec.

Zmagala je ekipa Gimnazije Bežigrad, ki se bo udeležila zaključne evropske slovesnosti ECB v Frankfurtu, kjer bo članom ekipe nagrade podelil predsednik Mario Draghi.

Čestitamo!

Evro 2014 2

Evro 2014 1

Evro 2014

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top