Mladi Trboveljčani nastopili na močnem turnirju v Avstriji

V soboto, 30. aprila, smo se udeležili mednarodnega turnirja Eurocup 2016, ki je potekal v avstrijskem Zell am See-ju. Na tekmovanju je sodelovalo preko 700 tekmovalcev iz 21 držav. Trboveljski tekmovalci Laura Božjak, Kenan Isakovič ter Marko in Uroš Markuljevič so na tekmovanju nastopili v okviru otroške slovenske reprezentance, ki se pripravlja na majsko Balkansko prvenstvo za otroke v Beogradu. Tekmovalce sta vodila trenerja Aljaž Vesenjak in Miha Kovačič.

Laura, Marko in Uroš so nastopili v katah posamezno. Uroš in Marko sta izgubila dvoboje prvega kola, medtem ko je Laura zabeležila zmago v uvodnem kolu. Tudi športne borbe niso prinesle želene medalje. Uroš je izgubil dvoboj prvega kola proti bosanskemu predstavniku. Kenan je prvo borbo dobil prepričljivo, a izgubil dvoboj drugega kola s tesnih 0:1. V Zell am See je od Trboveljčanov še največ pokazal Marko z dvema zmagama v športnih borbah, nato pa v četrtfinalu klonil proti predstavniku Švice.

Kljub temu, da nismo osvojili tako želene medalje nismo bili preveč razočarani. Sklenili smo, da bomo do Balkanskega prvenstva trdo trenirali. Smo pa predstavili nove klubske trenerke in prejeli marsikatero pohvalo. Na poti domov smo se ustavili še ob skakalnici v Bischofshofnu, da bi se nas »prijelo« nekaj zmagovalne mentalitete letošnjega slovenskega zimskega junaka Petra Prevca, ki je prav ob tej skakalnici letos prejel Zlatega orla za zmago na Novoletni turneji.

37676941-7862-4022-b432-3fd6b75c0117

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top