Mladi Trboveljčan Maks Mausser se s finala v Angliji vrača s točko!

Devetletni motokrosist iz Trbovelj, Maks Mausser, se je včeraj vrnil s finala evropskega prvenstva v motokrosu, ki je potekalo v Angliji. To je bil njegov prvi nastop na tako prestižnem tekmovanju, zato je z osvojeno točko lahko zadovoljen. Mladi motokrosisti so tekmovali v Matterley Basinu na progi, ki je gostila tudi najboljše motokrosiste v razredu MX1 in MX2.

Maks je točko iztržil v prvi vožnji, ko se je iz začetnega 23. mesta prebil do 18., na koncu pa končal kot dvajseti. V drugi vožnji je imel več težav, saj je slabo štartal, se po nekaj metrih zapletel s še tremi tekmovalci in padel, potem pa vožnjo nadaljeval z 28. mesta. Do konca tekme je pridobil nekaj mest, končal je na 24. mestu. 20. in 24. mesto sta skupaj pomenili uvrstitev na 25. mesto.

Druga dva slovenska tekmovalca, Laščan Nick Škorja v razredu MX85 ter Luka Milec v razredu MX65, pa sta imela precej smole. Luka je v Anglijo odpotoval kot eden od favoritov, a je željo po stopničkah ustavila okvara motorja v prvi vožnji; v drugi je bil četrti, skupno deseti. Nick pa je dobro začel prvo vožnjo, nekaj časa je vozil celo kot 13., vendar sta mu dva padca preprečila dobro uvrstitev in je končal na 25. mestu. V drugi tekmi pa je zaradi težav z motorjem odstopil.

Po zaslugi »čudežnega dečka« Tima Gajserja se je v Angliji slišala tudi slovenska himna. Tim nastopa v razredu EMX 125 in je z odličnim rezultatom v Matterley Basinu (1. in 2. mesto, skupno 1. mesto) že osvojil naslov evropskega prvaka v svojem razred.

Čestitamo vsem, še posebej pa smo seveda ponosni na našega Maksa!

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top