Mladi rokometaši Rudarja osvojili 2. mesto na 19. Arany cup-u na Madžarskem

Pretekli vikend se je ekipa SDB (letnik 2000 in mlajši) udeležila tridnevnega mednarodnega turnirja na Madžarskem, 19. Arany cup v Monoštru (Szentgotthard).

Ekipa ki jo trenira Krajšek Tjaša je nastopila v naslednji postavi: Žibert Kris, Bizjak Erik, Bučar Rene, Hočevar Jan, Kamnikar Jan, Kastelic Leon-Jakob, Lukaček Žan, Novak Urh-Boris, Sajovic Nik in Starc Urban. Nastopali smo v kategoriji letnika 2000, kjer smo kljub številnim poškodbam dosegli 2. mesto. V naši skupini je bilo pet ekip, tekme so bile zelo kakovostne, nasprotniki pa precej žilavi, zato smo se za zmago morali potruditi prav na vsaki tekmi. Nasprotniki so bili z Avstrije in z Madžarske, v finalu pa smo se srečali z ekipo Krke z Novega mesta, proti kateri smo doživeli edini poraz na turnirju.

Tako igralci, kot tudi vodstvo, smo spali v učilnicah šole in to v spalnih vrečah, kar je bilo za nekatere novost, za vse pa posebno doživetje.

Poleg rokometa, smo se v mestu Szentgotthard razvajali v bližnjih termah, kar je bila več kot zaslužena sprostitev po štirih težkih tekmah.

Imeli pa smo priložnost spoznati bivšega madžarskega vrhunskega rokometaša Gyula Gal-a, ki je podeljeval medalje in pokale najboljšim ekipam turnirja. Po mnenju trenerjev je bil med najboljšimi posamezniki Rene Bučar, ki je tudi tokrat prikazal svoje znanje in potrdil dejstvo, da se dobro delo na treningih vedno obrestuje!

 

Finale ob 17:20 RD Rudar – RK Krka 10:25

 

RD Rudar – WAT Funfhaus 17:16

 

RD Rudar – Alsoors Hungary 17:14

 

RD Rudar – Szentgotthard 24:2

 

RD Rudar – HIB Liebenau 14:10

Rudar na Arany cupu 2

Rudar na Arany cupu 3

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top