Mladi podjetniki z dobro idejo do velikega povpraševanja in prodaje

V Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje se dobro zavedamo, da sta podjetnost in ustvarjalnost veščini, ki postajata glavna dejavnika razvoja družbe ter gospodarstva. Zato so se dijaki 4. letnika, programa ekonomski tehnik, tudi letos vključili v program JA Company Program, pod imenom Moje podjetje.

Namenjen je oblikovanju poklicne poti, razvijanju sposobnosti in zasledovanju lastnim zanimanjem. Program je zasnovan na metodi učenja z delom in ponuja izzive na različnih področjih poslovnih procesov.

Letos se naše podjetje imenuje KOŠČEK NEBES, JA Slovenija. Izdelujemo sladko pecivo, specializirali pa smo se za popse – tortice na palčkah. Delamo v sodelovanju s podjetnico Mihelo Kmetič, ki se s podobno dejavnostjo tudi profesionalno ukvarja. Poleg nje pa so nam svetovali tudi drugi poslovni prostovoljci za finance (Mihael Gornik, RCR Zasavje) in medsebojne odnose (Ksenija Božič, BB Consulting).

Izvedli smo že tri prodajne akcije: Nebeški popsi – pred novoletnimi prazniki, popsi – po naročilu za profesorje in popsi Valentinčki – pred valentinovim. Načrtujemo vsaj še dve prodajni akciji, ker je povpraševanje res veliko. Naše proizvodne zmogljivosti so, žal, omejene, a če ne bi bilo treba v šolo …

Ker v projekt vlagamo zelo veliko truda in časa, verjamemo, da bomo na koncu zadovoljni vsi – partnerji, delavci in vlagatelji, ki bodo poleg vloženega kapitala prejeli tudi dobiček. In vsi se bomo sladkali. Njami!

Če bi se tudi vi radi sladkali s popsi, nas poiščite v GESŠ Trbovlje.

Popsi 4 Popsi 3 Popsi 1 Popsi

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top