Mlada županja uspešno zaključila svoj delovni dan

Na pobudo Unicef-a Slovenije smo letošnje leto tudi v Občini Trbovlje na prav poseben način obeležili Svetovni dan otroka in sicer s predajo županovanja otrokom za en dan. Trboveljski šolarji so na okrogli mizi za mlado županjo izbrali Ajdo Nino Škvarč.

Županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič je tako danes mladi županji Ajdi Nini Škvarč predala ključe mesta in s tem simbolično tudi posle za en dan.

Mlada županja se je srečala z drugimi otroki, občani in tudi s predstaviki medijev. Sprejela je predstavnike institucij in predstavnike razrednih skupnosti, ki so ji podali nekaj predlogov, želja in pohval.

Po koncu pogovorov z občani je mlada županja vrnila ključ županji ter ji predala priporočila in predloge mladih, ki so se gibali predvsem v smislu varnega prometa, urejenosti pločnikov in avtobusnih postaj; zagotavljanja prostora za zabavo za mlajše otroke; željo po večjem zip-linu in podobno. Županji je tudi predala pohvale mladih, in sicer so zadovoljni z dogajanjem, prireditvami in deli, ki potekajo po mestu.

Mlada županja je vtise županovanja strnila kratko in jedrnato: “Bilo je zanimivo in pestro, ampak vseeno bom rajši vzgojiteljica kot županja.”

unnamed unnamed-1 unnamed-2 unnamed-8 unnamed-7 unnamed-9 unnamed-4 unnamed-6

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top