Mlada trboveljčanka postala državna prvakinja v plavanju

Minuli vikend se je v olimpijskem bazenu v Brestanici z državnim prvenstvom za mlajše dečke in deklice začela sezona letnih državnih prvenstev.

Za naslove najboljših se je v organizaciji plavalnega kluba Celulozar iz Krškega borilo 265 plavalcev iz 26- ih slovenskih klubov, kar je največ v zgodovini prvenstev.

Tekmovanja se je, kot v zimskem delu sezone udeležila le Tiatara Zupančič, ki je barve PK Lafarge Cement več kot odlično zastopala in zopet zasijala v polnem sijaju.

Z zmagami na 100m delfin, 100, 200 in 400m prosto je osvojila naslov državne prvakinje, na 50m prosto in 200m mešano pa je osvojila tretje mesto in postala najuspešnejša plavalka tega prvenstva. Poleg tega je odplavala tudi najboljši točkovni rezultat pri deklicah na 400 prosto po FINA lestvicah.

Tako je edina nastopajoča plavalka Plavalnega kluba Lafarge Cement, Tiatara na tem prvenstvu ekipno osvojila 10 mesto s pripombo, da je bila edina nastopajoča iz Trbovelj, naš plavalni klub pa po osvojenih medaljah na odličnem četrtem mestu za zmagovalko Olimpijo, ki je imela v svojih vrstah 24 plavalcev in nastope v štafetah. Naša mlada junakinja je resnično vredna vsega spoštovanja.

Torej, lahko le upamo, da se po jutru dan pozna in da se bodo uspehi nadaljevali že ta vikend. Z Državnim prvenstvom nadaljujejo dečki in deklice, kjer Žigo Šintlerja in Dašo Krajnc čakajo hude borbe za odličja.

PK-julij-14

PK-julij-14 (2)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top