Mlada olimpijada v Trbovljah tudi letos

Slog življenja 21. stoletja nas je prikoval pred zaslone vseh mogočih naprav. Tako vsiljeni sedeči način življenja nas je potisnil v smer fizične neaktivnosti, ki jo poleg vseh zdravstvenih težav spremlja tudi naraščajoči problem debelosti. Slednjo še dodatno spodbujajo »slastno« promovirane nepravilne prehranjevalne navade. Če dodamo k temu še kajenje ter uživanje alkoholnih pijač in drugih snovi, potem končni rezultat ne more biti drugačen, kot je: čedalje slabše zdravje in fizična pripravljenost posameznika.

K temu so izpostavljeni zlasti tisti s slabšim socialno-ekonomskim stanjem in nižjo izobrazbo. Da vse to slabi družbo in posameznika, prepoznavajo tako posamezne države, kot tudi EU, ki v sklopu svojih strategij in programa Erasmus+ pristopa k reševanju omenjenih težav tudi s spodbujanjem promocije športa.

Šport pozitivno vpliva na naše fizično, psihično in tudi socialno stanje. Izboljšuje našo fizično zmogljivost in vztrajnost, krepi moč in koordinacijo. Pomaga graditi pozitivno samopodobo, sprošča, pomirja, aktivira ali zabava. Prav tako pa omogoča kvalitetno preživljanje časa v družbi drugih, s tem krepi medsebojne odnose in vključevanje v družbo. Vse to pa je opora mladim pri njihovem odraščanju in je več kot dobra popotnica v dobo odraslosti.

Kako pomemben je šport v življenju mladih, se zavedamo tudi v Mladinskem centru Trbovlje, kjer že 6. leto zapored pripravljamo Mlado olimpijado – največji zasavski rekreacijski športni dogodek za mlade. Z dogodki želimo približati mladim šport, ne samo kot profesionalno ukvarjanje, temveč tudi kot način za kvalitetno preživljanje prostega časa v družbi sovrstnikov.

Letošnja Mlada olimpijada bo namenjena promociji in predstavitvi različnih vrst gibanja, kar naj bi spodbudilo mlade k trajnemu netekmovalnemu načinu ukvarjanja z izbranim športom. Od nogometa, košarke, joge, vedno bolj priljubljenih borilnih veščin, plezanja in različnih zvrst plesa. Vse to bo na voljo mladim v dnevih MO.

Mladinska olimpijada je namenjena vsem mladim, ki si želijo spoznati različne vrste športov v družbi svojih sovrstnikov.

Se vidimo na MO junija 2017!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top