Miklavžev in Božičev memorial ’13

V soboto so se mladi plavalci plavalnega kluba Lafarge Cement udeležili Božičevega memoriala v Mariboru, ki je organiziran v spomin na bivšega predsednika plavalnega kluba Branik, ki se je ponesrečil v avtomobilski nesreči.

Pravila tekmovanja so tudi letos nekoliko spremenili in samo tekmovanje naredili zanimivejše, obenem pa tudi tržno uspešnejše. Namreč, to tekmovanje je štelo v skupni pokal, ki ga je osvojil zmagovalec seštevka disciplin 100 Mešano, ki se je plavalo v Ljubljani in pa 200 Mešano, ki je bilo na sporedu v Mariboru.

Tekmovanja v Ljubljani in Mariboru so se udeležili mlajši člani našega kluba; Nina Kos , Klara Volaj, Karmen Kovač, Karin Stražar, Kaja Imperl, Urška Zupanc,Nika Todorovič, Daša Krajnc, Tiatara Zupančič ter Žiga Šintler in Jaka Jeršin.

Odveč je poudarjati, da so vsi pokazali dobro pripravljenost, ter plavali čase, povsem konkurenčne ostalim plavalcem, ki imajo neprimerno boljše pogoje za sam trening. Velik dokaz za to, da smo najboljši, ko smo ranljivi je to, da so plavali osebne rekorde, ter se uvrščali med najboljše.

Tako je bil najboljši Žiga Šintler, ki je bil bitko za najboljšega plavalca v seštevku vseh odplavanih disciplin na tekmah v Ljubljani in Mariboru. Tako je osvojil tri bronaste medalje na Miklavžu v disciplinah 50 prsno,100 prosto, ter 100 mešano, na tekmi v Mariboru pa je osvojil tri srebrne: 50 prosto, 100 delfin, 200 mešano, ter dve bronasti na 100 prsno in 50 hrbtno. V poslastici dneva za skupnega zmagovalca na 200 mešano pa je moral priznati premoč konkurentu in velikem prijatelju Gašperju Štihu iz Olimpije.

Uspešna so bila tudi dekleta Kaja Imperl, ki se razvija v solidno plavalko, ter Daša Krajnc, ki sta obe nastopili v finalu. Daša je bila šesta na 200 mešano ter sedma na 100 prsno, Kaja pa je osvojila četrto mesto na 100 hrbtno.

V izredni konkurenci 530 mladih plavalcev iz 27 klubov šestih evropskih držav, so naši »delfinčki« osvojili še nekaj solidnih uvrstitev. Velja omeniti, da je Tiatara plavala z leto starejšimi, kar pri tej starostni kategoriji ni nezanemarljivo.

Plavalce sedaj čaka tekmovalni premor, a v prihajajočih praznikih povečana obremenitev, tudi s pripravami v tradicionalni bazi v Cerknem.

Žiga Božič 2013

ŽIGA Ježek 2013

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top