Miklavž na Mrzlici

Tudi letos so marljivi člani planinskega društva Trbovlje, na prvo soboto v mesecu decembru, organizirali in izvedli že 26. tradicionalni zimski pohod, oziroma srečanje na Mrzlici. Ob tej priliki je, kot vsa leta doslej, najbolj korajžne mlade planince, ki so prehodili zasneženo pot do koče na Mrzlici, obiskal tudi Miklavž s parkeljnom in jim za nagrado razdelil zaslužena darila. Srečanja se je udeležilo okrog 800 pohodnikov iz cele Slovenije, največ iz Zasavske in Savinjske regije. Med udeleženci pohoda je bilo preko 300 otrok v starosti od 3-13 let. kar nas je še posebno razveselilo. Kakor vsa leta doslej, je mrzliški Miklavž naslednji dan, to je v nedeljo, obiskal in obdaril tudi male bolnike na pediatričnem oddelku Splošne bolnišnice Trbovlje.

Finančna sredstva za darila so prispevali srčni donatorji in Planinsko društvo Trbovlje, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.
Letošnji pohod je potekal v čudovitem vremenu z obilico snega. Občasno je pohodnikom svetila tudi luna.
Za hrano in pijačo sta poskrbela vestna oskrbnika koče in seveda ekipa planinskega društva Trbovlje. Celotna prireditev je v celoti uspela.

Bojan Gorjup

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top