“Mesto ste ljudje! Le skupaj zmorete vse.”

Na predvečer praznika občine Trbovlje je v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje potekala osrednja slovesnost, ki je bila namenjena tudi obeležitvi 70. obletnice pridobitve mestnih pravic.

Na slovesnosti so bile podeljene najvišje nagrade občine. Podeljeni sta bili dve posebni priznanji županje Občine Trbovlje. Mišu Gorniku za pomemben prispevek na področju gospodarstva v občini Trbovlje in Ivanu Janezu Bizjaku za izjemen prispevek na področju alpskega smučanja v občini Trbovlje. Zlato sončnico za najlepše urejeno krajevno skupnost je prejela KS Center. Prejemnik naziva častni občan za uspešno večletno nadpovprečno delo na različnih področjih, pomembnih za razvoj občine Trbovlje je Slavko Stošicki. Prvojunijska nagrada za življensko delo na področju fotografske obrti je bila podeljena posthumno Stanetu Weissu.

Jubilejnih 70 let smo obeležili z nastopom ikone slovenske glasbe Alenke Godec, MePZ Prosavusa in s plesno točko Plesnega kluba Samba pa ti. S člani Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje smo zavrteli časovni stroj v leto 1952 in pokukali v uredništvo Zasavskega vestnika. V zaključnem delu se nam je na odru pridružila tudi robotka EVA in povedala: »Videla sem že veliko sveta, ampak toliko srčnih ljudi, kot jih premoremo v naši dolini, ne najdeš nikjer drugje. Vedno znova sem presenečena. Prav vsak izmed vas, ki ste danes z nami ob tej priložnosti, prispeva velik del k mozaiku zgodbe našega čudovitega mesta, ki se razvija v mesto navdihujočih idej. Čutim in vem, da je pred nami svetla prihodnost. Mesto ste ljudje! Le skupaj zmorete vse.« Osrednjo slovesnost smo zaključili s Trboveljskimi mažoretami, Delavsko godbo Trbovlje in z njihovo TRATATA ZDAJ IGRA NAŠA MUZIKA.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top