Mestni park

Mestni park je javna površina namenjena velikemu število ljudi, ki prihajajo v park z različnimi nameni, zato je potrebno upoštevati določena pravila obnašanja, da lahko vsi, ki to želijo po svoji volji uživajo v njem.

Zato prosimo vse, ki se zadržujejo v parku, da smeti odmetavajo v koše, ki so zato postavljeni po celotnem parku, kadilci pa naj odmetavajo cigaretne ogorke v pepelnike, ki so nameščeni na koših.

Lastniki psov, ki uporabljajo park za sprehode svojih štirinožcev morajo obvezno upoštevati, da se lahko pse sprehaja le po potki ob potoku in samo na vrvici, ne glede na velikost. Prosto tekanje psov ni dovoljeno. Vsak lastnik mora poskrbeti za to, da za svojim štirinožcem tudi počisti. Ob poteh je nameščenih dovolj košev za pasje iztrebke.

Otroško igrišče je namenjeno otrokom za igro. Upoštevajmo to in ne uničujmo igral z nepravilno rabo ali iz objestnosti. Klopi so namenjene sedenju in ne uničevanju, zato pustimo klop za sabo čisto in nepoškodovano. Svetilke po parku pa so namenjene temu, da je ponoči park osvetljen ter zato bolj varen. Zato jih ne uničujmo, ampak jih pustimo, da služijo svojemu namenu.

Vse prosimo, da upoštevajo pravila in s tem pripomorejo, da bo naš park ostal lep in da se bomo v njem dobro počutili prav vsi.

67896dd5-e002-4e47-9dd9-f6ca0970ad35 9de29648-a8f6-4c97-9b07-65af3301aee9

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top