Mesec oktober – mesec požarne varnosti

Aktivnosti trboveljskih prostovoljnih in poklicnih gasilcev

Geslo meseca oktobra, ki je tradicionalno mesec požarne varnosti, je v letu 2012: » PO POTRESU LAHKO TUDI ZAGORI« . Z namenom informirati ter ozaveščati je Gasilska zveza Slovenije skupaj z Upravo RS za zaščito in reševanje in Slovenskim združenjem za požarno varnost pripravila plakat in zgibanko, ki nudita več informacij o omenjeni tematiki. Omenjeno gradivo smo trboveljski gasilci razdelili po ustanovah v občini.

Trboveljski gasilci (PGD Čeče, PGD Klek, PGD Dobovec, PGD Trbovlje mesto, PIGD TET, PIGD Rudnik, PGD STTIM, PIGD Lafarge Cement in Gasilski zavod Trbovlje) pa bomo izvedli tudi nekatere preventivne – prikazne vaje – aktivnosti za občane in Zasavčane  v občini Trbovlje:

–         V vseh Krajevnih skupnostih kjer delujejo gasilska društva bomo izvedli dneve odprtih vrat.

–         Izvedli bomo preglede hidrantnega omrežja v KS in podjetjih.

–         Preverili bomo Intervencijske poti: (dostopne, dovozne, postavitvene površine in delovne površine) za gasilska in reševalna vozila.

–         Organizirali praktične preizkuse gašenja z ročnimi gasilnimi aparati za krajane in občane, (možnost brezplačnega pregleda gasilnega aparata in nakup novih gasilnikov po konkurenčnih cenah).

–         Povabili ali obiskali bomo  vse vrtce, osnovne šole in delovne organizacije kjer jih bomo seznanili z našim delom, organizacijo požarne varnost v občini, orodjem in opremo…

–         Organizirali bomo Krvodajalsko akcijo za vse gasilce.

–         Udeležili se bomo večje gasilske vaje rudnikov in energetikov in terenske intervencijske vaje oziroma tekmovanja v sosednji Hrvaški.

–         Izvedli meddruštveno vajo s sosednjo GZ Prebold.

–         Izvedli bomo gasilsko vajo na območju skladišča UNP Trbovlje na Opekarni (bivši Europlin).    

–         Glede na to da je bil objekt Splošne bolnišnice Trbovlje po požarni plati v celoti saniran, bomo v skladu z dogovorom za vse gasilce v občini Trbovlje organizirali tudi predstavitev izvedenih ukrepov za zagotavljanje požarne varnosti z ogledom prostorov, zbirnih mest, evakuacijskih oziroma interventnih poti.

–         Poveljstvo Gasilske zveze Trbovlje bo organiziralo večjo občinsko gasilsko vajo v središču Trbovelj na temo: večja prometna nesreča v kateri je prisotna nevarna snov. Na vaji bodo sodelovala vsa gasilska društva, Policija, Reševalna postaja Trbovlje, ReCO Trbovlje in Gasilski zavod Trbovlje.

–         Za obiske gasilcev pri vas ali v naših gasilskih domovih nas pokličite na tel: 03 56 33 050, 03 56 33 053, GSM 041 691 962 ali e-mail: gasilski.zavod.trbovlje@siol.net .       

                                                                                                           Poveljnik GZ Trbovlje

                                                                                                                Srečko KERIN

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top