Mednarodni plavalni miting »Victoria 2017«

Reka je ta vikend gostila močan mednarodni plavalni miting, katerega so se udeležili tudi trije plavalci trboveljskega plavalnega kluba. V izredni konkurenci 760 plavalcev iz vse Evrope, so Trboveljčani Žiga Šintler, Daša Krajnc in Nika Todorovič poskrbeli, da trboveljski klub zaradi uspehov njihovih maloštevilnih plavalcev, ostaja na zemljevidu uspešnih klubov v mednarodnem merilu.

V izrednem vzdušju na prekrasnem olimpijskem kompleksu, smo se veselili odličnih nastopov Žige, ki je osvojil tretje mesto v disciplini 50 prsno, ter drugo na 200 prsno, kjer se je z osebnim rekordom uvrstil tudi v absolutno finale, torej med najboljše člane.

V finale se je v kategoriji kadetinj na 100 prsno uvrstila tudi mlajša v letniku kadetinj Daša Krajnc, kjer je osvojila peto mesto. V disciplini 100 delfin pa je z nesrečnim spletom okoliščin, štart je imela takoj za 100 prsno, finale zgrešila za pičlo sekundo.

Nika Todorovič je z dvema odličnima nastopoma, s katerima je močno popravila osebna rekorda, upravičila nastop na tako velikem in kvalitetnem tekmovanju.

Zimska prvenstva so bila z mlajšimi ta teden v Kranju končana, starejši pa šele sedaj začenjajo s pravim bazičnim treningom, ki jim bo, ali pa tudi ne, prinesel vstopnice za vsa velika tekmovanja na reprezentančni ravni. Kot reprezentanta se bosta že v mesecu marcu Žiga in Tilen Šintler udeležila »Četveroboja narodov« v Banja luki.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top