Mednarodni plavalni miting Krško

»Pa jo imamo!«, se je zaslišalo. Lovro Koncilja, Taj Zupančič, Jan Lah Škrbec in Mark Milar, štirje in hkrati edini tekmovalci v kategoriji mlajših dečkov, so se prav otroško veselili   svoje prve medalje v štafetnem plavanju. Klub bronastem lesku, je bila vredna zlata.

 

Tako se je nedeljsko  tekmovanje, v Brestanici, zapisalo vsem štirim v trajen spomin.

Da pa fantje ne tavajo sami po tekmah, je poskrbela še Brina Rozina, ki je svoje nastope opravila kot edina predstavnica nežnega spola.

 

Poleg že omenjene medalje v štafeti 4x50m prosto, so si plavalci priborili še nekaj lepih rezultatov in  odličij v individualnih nastopih. Vsi so nastopili na vseh štirih 50 metrskih tehnikah.  Tako je Brina opravila svoje nastope z 12. mestom na 50 prosto,11. na 50 hrbtno, 10. na 50 prsno in 5. na 50 delfin. Mark se je uvrstil na 25. mesto v prsni, 20. v prosti in 15. v hrbtni tehniki. Jan je svoje nastope zaključeval vedno med prvo deseterico,  stopničkam pa je bil najbližje v disciplini 50 delfin in sicer na 6. mestu. Na 50 prsno je osvojil 10. mesto,  na 50m hrbtno 9. in na 50m prosto 8. mesto. Prav tako je na 8. mestu svoj prvi  nastop na 50 prsno zaključil Taj, ki pa se je  v ostalih svojih  nastopih  vzpenjal mesto po mesto višje: 50 hrbtno 5. mesto, 50 delfin, nehvaležno četrto in končno drugo mesto in srebro, na 50m prosto. Lovro je začel postopno, ter na 50 prsno osvojil 9. mesto, nadaljeval s 6. mestom na 50 prosto, ter zaključil tekmovanje kot dvakrat bronasti : v disciplinah 50m delfin in 50 hrbtno.

 

Brestanica nam bo ostala v lepem spominu, vendar pa se je potrebno v športu pripravljati za prihajajoče izzive. Tako nas naslednji vikend čaka tekmovanje v Ravnah na Koroškem, 17.6. pa domača tekma, 48. Lučkin pokal, kamor ste vabljeni vsi ljubitelji in simpatizerji plavalnega športa .

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top