»Mednarodni plavalni miting 22. april« v Banja luki

Minuli vikend so se trboveljski plavalci Nika Todorovič, Daša Krajnc, Tim Dolanc in Žiga Šintler udeležili močnega mednarodnega mitinga v Banja luki, ki je bil v koledarju FINE, kot eden tistih , na kateremu je mogoče doseganje norm za največja tekmovanja.

V konkurenci 400 plavalcev iz 8 držav, so tako kot mladi rokometaši, ki so imeli turnir v dvorani Borik, opozorili nase in dokazali, da šport v Trbovljah še živi!

Najbolj se je izkazal Žiga, ki je v svojih štirih nastopih  osvojil ravno toliko kolajn!

V svoji kategoriji je zmagal na 200 prsno, 200 mešano in 400 mešano, na 100 prsno pa je moral priznati premoč Lovru Knezu iz ravenskega Fužinarja. Poleg tega pa je dosegel zmago v absolutni konkurenci na 200 mešano, ter bil tretji na 400 mešano.

V teh disciplinah je občutno popravljal tudi osebna rekorda, s katerima je prišel na prvo mesto lestvic v kadetski kategoriji v Sloveniji. Na žalost mu do odplavane norme na 200 prsno za Evroigre mladih zmanjka poldruga sekunda, ki jo je v takšnih pogojih, kot jih imajo plavalci v Hrastniku, zelo težko doseči. A upanje umira zadnje.

Solidno so plavali tudi Daša Krajnc, ki je osvojila 5.mesto na 200 delfin, 6.  na 200 prsno, 7. na 100 prsno in 8. na 400 prosto.

Tudi Nika je imela štiri finalne nastope v katerih je osvojila 5.mesto na 200 hrbtno, 6. na 200 delfin, 7. na 50 delfin in 8. na 50 hrbtno.

Tim Dolanc pa se je na svoji prvi veliki mednarodni tekmi v tujini, finalu močno približal na 200 mešano, kjer ga je samo stotinka izločila iz finala. Poleg tega so plavalci z osebnimi rekordi vlili upanje na uspešno letno sezono, ki pa je, kot vemo pogojena z zgodnjim prehodom v veliki 50 metrski bazen. Plavalci sedaj odhajajo na 5-dnevne priprave v Moravske toplice, kjer bodo nadomestili izpad kilometrine iz Hrastnika, saj jim tam ni omogočen niti zastavljen trening za bazično obdobje, ko se nabira kilometrina. To pa pomeni, več kilometrov in daljši trening!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top