Mednarodni miting za »POKAL KOPRA 2013«

Plavalni klub Koper je v soboto znova organiziral mednarodni miting za »POKAL KOPRA« V prelepem sončnem, a vetrovnem vremenu se je na bazenu v Žusterni zbralo 287 plavalcev iz 19 klubov iz Italije in Slovenije. Mitinga so se udeležili tudi nekateri slovenski reprezentantje, ki so nastopili zelo uspešno na Mediteranskih igrah.

Plavalci PK Lafarge cement Trbovlje so se tega tekmovanja udeležili z enajstimi plavalci, med katerimi so bili pri dečkih Žiga in Tilen Šintler, Nejc Kos, Marcel Urbanija, ter pri dekletih Karmen Kovač, Klara Volaj, Nina Kos, Karin Stražar, Kaja Imperl, Daša Krajnc in Tiatara Zupančič. Za rezultate,ki so jih dosegli trboveljski plavalci v tako močni konkurenci lahko rečemo, da so odlični, kajti domov so se vrnili s petnajstimi odličji, ki so jih osvajali, tako najmlajša Tiatara, kot najstarejši Nejc.

A najuspešnejši s štirimi zlatimi je bil zopet Žiga Šintler, ki je zmagal na 50 prsno in prosto, ter 100 prsno in prosto. Na najvišjo stopničko za zmagovalce je 2x stopila Hrastničanka Kaja Imperl, ki se je s treningom prelevila v eno najboljših slovenskih plavalk hrbtnega sloga, ter zmagala na 50 in 100 hrbtno. Najvišje je stal tudi Nejc Kos zaradi zmage na 50 prosto, omeniti pa je potrebno drugo mesto na 200 prosto z odličnim časom in tretje na 200 mešano.

Med najmlajšimi pa je do zmage prišla Daša Krajnc na 50 hrbtno, druga je bila na 100 prsno, dvakrat pa je stala na tretji stopnički za 50 delfin in 100 prosto.

Med dobitnike medalj so se uvrščali še Karin Stražar, tretja na 50 delfin, ter Tiatara Zupančič, prav tako tretja na 50 hrbtno..

Kljub temu, da se Tilnu Šintlerju ni uspelo prebiti na stopničke, pa je več kot odlično plaval, ter se 2x uvrstil na nehvaležno četrto mesto in dokazal, da je poškodba prsta sanirana.

Karmen Kovač , Klari Volaj, Nini Kos, ter Marcelu na žalost ni uspelo priplavati na stopničke, a z nastopi niso razočarali. Včasih je osebni rekord večja spodbuda za delo kot medalja in je lahko tudi na tak način trud poplačan.

Nezadržno pa se približujejo Državna prvenstva, najprej za mlajše dečke in deklice, do takrat pa čaka plavalce še kar nekaj napornih treningov in to soboto močan miting »Veronika« v Kamniku.

Pokal Kopra 2013

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top