Mednarodni miting Delfin

Minulo soboto je v ljubljanskem pokritem bazenu Tivoli, potekal mednarodni plavalni miting,v organizaciji plavalnega društva Delfin. Tekmovanje je potekalo v sproščenem vzdušju , saj je postavljeno v obdobje najobsežnejše kilometrina na treningu, čas v katerem se plavalci šele pripravljajo na sezono, nekateri klubi pa so se že odpravili na priprave. Zato kakšnih izrazito dobrih rezultatov ni pričakovati.

Iz trboveljskega plavalnega kluba sta se tekmovanja udeležila le Žiga Šintler in Tiatara Zupančič.
Žiga je nastopil na 100m prsno,100 in 200m prosto, ter 200m mešano. Svoje nastope je opravil v skladu s pričakovanjem, ter tekmovanje zaključil s tremi zlatimi odličji, na 100 prsno ,200m prosto in 200 mešano, ter srebrom na 100 prosto. S temi rezultati je bil v igri za najuspešnejšega tekmovalca v svoji kategoriji, vendar pa ga je v seštevku točk za las prehitel domač konkurent.
Tiatara je svoje nastope na 100m delfin,200 mešano in 200 prosto končala kot tretja , na 100m hrbtno pa končala na nehvaležnem četrtem metu.
S tem sta Žiga in Tia pokazala, da so trboveljski plavalci, navkljub pogojem dela in težkim treningom, sposobni priplavati lepe rezultate.

unnamed-5 unnamed-7

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top