Mednarodni karate turnir v Čačku

V soboto, 31. marca, je v Luciji potekala 1. Pokalna tekma v organizaciji Karate zveze Slovenije za leto 2012. Nastopilo je 350 tekmovalcev iz 40 slovenskih klubov. Tokrat je trboveljski karate zastopalo 11 tekmovalk in tekmovalcev, in sicer: Patricija KOČNAR, Eva KRAJŠIČ, Monika JAGER, Sonja BALOH BAROVIČ, Husein TAHIROVIČ, Tadej KOLANDER, Adis BAŠIČ, Luka PERC, Luka FERLIN, Ajdin MUJAKNOVIČ in Tim ŽLAK. Tekmovalce sta vodila trenerja Maks ŠMIDHOFER in Jernej SIMERL.

Kljub dobro izvedenim katam v posameznih kategorijah se nobenemu ni uspelo povzpeti na zmagovalni oder. Še najbližje medalji je bila Eva, ki je v četrtem nastopu izgubila dvoboj za bronasto medaljo ter tako končala na nehvaležnem petem mestu. V katah ekipno smo z dvema ekipama osvojili dve bronasti medalj, in sicer starejše deklice (KOČNAR, KRAJŠIČ, JAGER) in starejši dečki (FERLIN, KOLANDER, TAHIROVIČ). V borbah so bili trboveljski tekmovalci zopet med najboljšimi. Z osvojenimi bronastimi medaljami se lahko pohvalijo Husein TAHIROVIČ, Ajdin MUJKANOVIČ ter Luka PERC. Tri zanesljive zmage so Tadeja KOLANDRA pripeljale do najvišje stopničke zmagovalnega odra. Po letu dni se je na tekmovanja vrnil Tim ŽLAK, ki je zabeležil štiri zanesljive zmage ter tako končal tekmovanje z zlato medaljo okoli vratu. V finalu je premagal aktualnega viceprvaka Evrope, Mirka BOLTARJA, iz letošnjega Mladinskega Evropskega prvenstva. Ob koncu tekmovanja sta bila trenerja zadovoljna tako z osvojenimi medaljami kot s pristopom vseh trboveljskih karateistov na samem tekmovanju.

Že v petek so se na pot proti Čačku v Srbiji odpravili tekmovalci Patrik KUŠTER, Luka GRIVEC, Daniel IULIANO, Jan NARAGLAV in Blaž HRIBOVŠEK. Vodili so jih predsednik kluba Bogdan SIMERL ter trenerja Borut MARKOŠEK in Miha KOVAČIČ. Miha je obenem opravljal tudi vlogo trenerja slovenske moške članske reprezentance. Namen poti je bila udeležba na 41. Mednarodnem karate turnirju »ZLATNI POJAS ČAČKA«. Na dvodnevnem tekmovanju je nastopilo kar 1.500 tekmovalcev iz 12 evropskih držav.

V soboto sta v športnih borbah nastopila Jan in Blaž. Jan je v prvem krogu zabeležil zmago ter nato v drugem moral priznati premoč boljšemu nasprotniku. Blaž je žal zaključil svoj nastop že v prvem krogu. V nedeljo so nastopili ostali trije tekmovalci v katah posamezno in ekipno. V posameznem nastopu sta Patrik in Luka končala tekmovanje v prvem krogu, Daniel pa je zabeležil eno zmago in en poraz. V ekipnem delu pa so se zavihteli na najvišjo stopničko zmagovalnega odra ter tako poskrbeli za zlato medaljo trboveljskega kluba na zelo kvalitetnem turnirju v Čačku.

REZULTATI:

1. POKALNA TEKMA KARATE ZVEZE SLOVENIJE; Lucija, 31.3.2012

KATE EKIPNO:

St. deklice

  • 3. mesto: KOČNAR, KRAJŠIČ, JAGER

St. dečki:

  • 3. mesto: FERLIN, KOLANDER, TAHIROVIČ

 

BORBE POSAMEZNO:

St. dečki do 50 kg:

  • 3. mesto: Luka PERC

St. dečki do 55 kg:

  • 3. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ

St. dečki nad 55 kg:

  • 1. mesto: Tadej KOLANDER
  • 3. mesto: Husein TAHIROVIČ

Mladinke do 76 kg:

  • 1. mesto: Tim ŽLAK

 

41. MT »ZLATNI POJAS ČAČKA«; Čačak (Srbija), 31.3. in 01.04.2012

KATE EKIPNO:

Dečki:

  • 1. mesto: GRIVEC, IULIANO, KUŠTER

 

Jernej SIMERL

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top