Mednarodni dan družin

15. maj je mednarodni dan družin. Letos bo minil pod geslom “Zagotavljanje usklajenega poklicnega in družinskega življenja.”

Pri DPM Trbovlje se še kako zavedamo pomena družine, kot osnovne celice naše družbe, kjer si člani družine nabirajo in obnavljajo moči za premagovanje vsakodnevnih težav. Imeti pozitivno samopodobo, dobiti tolažbo, biti sprejet takšen kot si, imeti svoj mir, biti ljubljen in še bi lahko naštevala, so tiste vrednote, ki nam bi jih morala dati družina.

Tako kot se spreminja družba, pa  se spreminja  tudi družina. Enakopravnost spolov pri delu in odločanja v družbi je vplivalo tudi na spremembe v  enakopravni porazdelitvi dela  in vzgoje otrok v družini. Zaradi obveznosti v družbi  starši težko izpolnjujejo odgovornosti do družine in družina  ponavadi doživlja več negativnih posledic kot delovne obveznosti.

Vsekakor je država  tista, ki naj   staršem omogoča: ZAGOTAVLJANJE USKLAJENEGA POKLICNEGA IN DRUŽINSKEGA ŽIVLJENJA. Zato si želimo, da bi naša družba  zagovarjala in upoštevala enake pravice obeh spolov, ter podpirala  podjetja, ki si s svojim odnosom do zaposlenih uspejo pridobiti certifikat: DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE.

V mesecu maju, v mesecu ljubezni, praznujemo mednarodni praznik družin. Vsem družinam želimo veliko ljubezni, razumevanja, strpnosti in sreče, saj bodo le tako izpolnili svoje temeljno poslanstvo:« Vzgojiti zdrave, srečne in sposobne ljudi.«

Tekst: Ana Zupančič, predsednica Odbora za družine

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top