Medalje iz Kranja romale v Trbovlje

Od četrtka pa do nedelje je na pokritem olimpijskem bazenu v Kranju potekalo Letno državno prvenstvo v plavanju za kadete, mladince in člane, katerega se je udeležilo 347 plavalcev iz 27- ih slovenskih klubov, med njimi tudi 7 plavalcev trboveljskega kluba Lafarge Cement.

Tako so se naši plavalci, barve kluba so zastopali; Nejc Kos, Tilen Šintler, Jaka Jeršin, ter dekleta Nina Kos, Kaja Imperl in Nika Todorovič, vrnili s šestimi medaljami in dvanajstimi uvrstitvami v finala, kar je več, kot na lanskem prvenstvu in seveda tudi več od pričakovanj. Poleg vseh uvrstitev v finale, sta nas najbolj razveselila plavalca Nejc Kos in Tilen Šintler, ki sta bila v svojih nastopih vedno v boju za medalje in do njih tudi priplavala.

Uspešno zgodbo tega prvenstva je najprej začel Tilen Šintler, ki je z osebnim rekordom na 100 prsno nakazal, da mu bolezen oz. Jemanje antibiotikov ni pustilo prehudih posledic, ter je z borbenostjo in voljo premaknil mejo pod 1:10,0. A je čas 1:08,25 zadostoval le za 5 mesto. Vseeno, v zgodovini našega plavalnega kluba še nihče ni plaval tako hitro! Z odličnim nastopom je nadaljeval Nejc Kos, ki se je na 400 prosto s četrtim mestom približal stopničkam in le še vprašanje časa je bilo, kdo in kdaj bo prišel do medalje. To je uspelo Tilnu s tretjim mestom na 200 mešano, kar je v ekipo prineslo mirnost in samozavest, ki se je nadaljevala s prihajajočimi nastopi. Že v naslednji disciplini 800 prosto, se mu je pridružil Nejc s tretjim mestom in začeli smo pisati novo poglavje o majhni, a uspešni ekipi trboveljskih plavalcev, ki je dosegla svoj vrhunec tretji dan nastopov, ko je bila na sporedu disciplina 400 mešano. Ker so pravila takšna, da v kategoriji mladincev velja višja uvrstitev iz predtekmovanj in če se mladinec uvrsti v absolutno finale, je praktično že višje uvrščen. A glej ga zlomka! Nejc je postal državni prvak na 400 mešano, a Tilen je plaval hitreje, le v absolutno finale se ni uvrstil. Vseeno pa imamo prvaka in vice prvaka na 400 mešano!

20150809_191426

No, uspešno zgodbo je nadaljeval Tilen s srhljivko na 200 prsno, ko si je v zadnjih metrih priplaval še tretjo medaljo in presenetil z borbenostjo, končal pa Nejc s tretjim mestom na 1500 prosto. Skupaj sta si priplavala 10 finalnih nastopov, kjer sta se jima pridružila še Nika Todorovič in Jaka Jeršin z osmima mestoma na 200 delfin in 200 prsno. Solidno sta plavali tudi Kaja in Nina, a za finala je bilo potrebno prikazati boljšo pripravljenost. Tretji dan tekmovanj se jim je pridružil še Davor Gregorčič, udeleženec evropskega mladinskega prvenstva l. 2002 v disciplinah 50, 100 in 200 delfin, a mu je dolga časovna neaktivnost pustila prevelike posledice, ki so mu preprečile nastop v finalu. Seveda pa s časom 26:76 na 50 delfin ni razočaral.

Tako so plavalci zaključili sezono, ki je bila vsekakor zelo uspešna. Imajo Žigo Šintlerja , Tiataro Zupančič in Dašo Krajnc, ter pri starejših že zgoraj omenjene. Ali se bodo rezultati in uvrstitve še izboljšali, pa je seveda vprašanje za vse. A odgovor je samo eden in kristalno jasen. Da, ko bodo boljši pogoji.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top