Med zmagovalnimi kuharji tudi učenci OŠ Ivana Cankarja!

V sredo, 16. maja 2012, so se učenci OŠ Ivana Cankarja udeležili finalnega tekmovanja osnovnošolcev Slovenije v mariborskem Narodnem domu. Nastopilo je 27 skupin po 6 kuharjev z avtohtonimi lokalnimi jedmi, s katerimi so prepričali žirije na posameznih regijskih tekmovanjih.

Odvijal se je pravi kuharski spektakel v treh dejanjih. v vsakem dejanju je svoje veščine pokazalo 9 skupin. Osnovno šolo Ivana Cankarja in tudi Trbovlje je predstavljala ekipa All in, v sestavi: Eva Špan, Barbara Centrih, Jernej Bokal, Gregor Kračan, Maša Kerin in Vid Cestnik. Pri pripravah na tekmovanje jim je bil v strokovno pomoč Iztok Gumzej, profesionalni kuhar, ki se tudi sam udeležuje kulinaričnih tekmovanj (aprila letos je dosegel tretje mesto na evropskem tekmovanju v kuhanju).Tekmovali so med skupinami iz Zasavja, Ljubljane z okolico in Gorenjske. Pripravljali so jed na žlico, sladico in kanape.

Jedilnik skupine All in:
– knapovska obara;
– krumpantoč;
– funšterc z jabolčno čežano;
– jabolčni napitek;
– kanapeji na polenti, s kislim zeljem in domačo meseno klobaso.

Žirijo so sestavljali najvišje strokovnjaki iz sveta kulinarike, etnologije in prosvete:
– g. Janez Bratovž, Restavracija JB;
– g. Tomi Kavčič, Restavracija Zemono;
– g. Nace Rajh, Restavracija Rajh Bakovci;
– g. Janez Bogataj, eminenca kulinarične etnologije;
– ga. Alenka Poljanšek, sodelavka službe za živilsko predelovalno industrijo in mednarodno medinstitucionalno sodelovanje na ministrstvu za kmetijstvo;
– ga. Marjana Pogorevc, predstavnica Srednje gostinsko -turistične šole Maribor.

Na sklepni prireditvi je žirija izbrala tri zmagovalne skupine in tri skupine, ki so naredile najbolj kreativen kanape. Nagrado za najbolj kreativen kanape je osvojila tudi naša skupina All in.

Na naše kuharje in njihovo mentorico, Sabino Potrbin, smo zelo ponosni in jim iskreno čestitamo!!!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top