Med trboveljskimi borci

Trboveljsko Združenje Zveze borcev za vrednote NOB je v sredo, 23. oktobra, pripravilo srečanje s seminarjem. Protokolarno dvorano Lovskega gradiča je napolnila množica približno stotih članov, prijateljev in simpatizerjev borčevske organizacije.

Na seznamu govornikov so se zvrstili Janez Stanovnik, predsednik ZZB za vrednote NOB Slovenije, ki je v uvodnem nagovoru osvetlil aktualne politične razmere v državi. Slavko Grčar, borčevski podpredsednik, je spregovoril o vlogi, nalogah, organiziranosti in o delovanju organizacije. Dr. Maca Jogan, članica predsedstva ZZB za vrednote NOB Slovenije je izpostavila NOB kot vir vrednot za sedanjost in prihodnost, zgodovinar Milan Gorjanc, tudi član predsedstva ZZB za vrednote NOB Slovenije, pa je obiskovalcem ponudil predavanje o zgodovinskem orisu NOB.

Na šesturnem borčevskem srečanju so se predstavniki zasavskih združenj ob njegovem odhodu s funkcije uradno zahvalili predsedniku Janezu Stanovniku za delo in trud, njegovemu nasledniku pa zaželeli uspešno vodenje.

 

Primož P. Ram Siter

stanovnik in mari

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top