Maturantska ulična četvorka tudi v Trbovljah

Plesna zveza Slovenije kot neprofitna organizacija združuje društva, klube in zunanje pogodbene partnerje v različnih projektih, med drugim tudi v četvorki na ulici – European Quadrille Dance Festival že od leta 2005. Temeljno sporočilo projekta plesanja ulične četvorke je že od ustanovitve dalje promocija plesne dejavnosti. Vsi naši pogodbeni partnerji sodelujejo v projektu brezplačno in zagotavljajo brezplačno udeležbo vsem dijakom in ostalim udeležencem projekta.

Plesoče bo po radijskem signalu Radia Slovenija International tako v Sloveniji kot v tujini, pozdravil v materinem jeziku priznani voditelj. V živo se bodo iz prizorišč javili organizatorji in maturanti iz Slovaške, Srbije, Madžarske, Makedonije, Maribora, Novega mesta, Murske Sobote in Portoroža.

Veseli nas, da se bo v petek, 20. maja v projektu Plesne zveze Slovenije zaplesalo v Sloveniji v sledečih mestih:
Maribor, združena obala (Koper, Izola, Piran) v Portorožu na plaži, Sežana, Ptuj, Novo mesto na dveh lokacijah, Murska Sobota, Ajdovščina, Lendava, Ljutomer, Trbovlje, Sl. Konjice, Sevnica, Črnomelj, Šentjernej, Kočevje, Tolmin, Litija in Mirna.

V tujini bodo pod okriljem PZS v projektu EQDF plesali v naslednjih mestih:

Slovaška 6 mest – Žilina, Košice, Myjava, Jacovce, Vranov nad Toplou, Levice
Srbija 18 mest – Niš, Novi Sad, Pančevo, Zrenjanin, Kraljevo, Jagodina, Zaječar, Trstenik, Bela Crkva, Čoka, Nova Varoš, Mali Zvornik, Gornji Milanovac, Pozega, Paracin, Priboj, Čajetina in Ćuprija.
Madžarska 1 mesto – Szombathely.
Makedonija 7 mest – Skopje, Ohrid, Strumica, Struga, Gevgelija, Negotino in Valandovo.
*Hrvaška 8 mest – Osijek, Đakovo, Našice, Valpovo, Beli Manastir, Donji Miholjac, Vukovar in Varaždin – vendar so plesali pod PZS že 17.5.*, ko so imeli zadnji šolski dan za maturante.

Skupno bo pod okriljem Plesne zveze Slovenije plesalo okoli 30.000 plesalcev na 60. lokacijah v 6. državah.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top