Maturantje, četvorka in svinjarija v parku.

V Trbovljah je za rekord zaplesalo 35 četvork, 150 maturantk in maturantov!

Na Titovem mostu v Mariboru je v petek pod okriljem Plesne zveze Slovenije potekal vrhunec Maturantske četvorke brez alkohola, ki je točno ob 12. uri med seboj povezala 22 slovenskih mest in 28 evropskih mest. V Zasavju se je temu rekordu pridružila Občina Trbovlje skupaj s podporo Občine Hrastnik . V okviru projekta EQDF2011 (European Quadrille Dance Festival) se je na ulicah združilo 33.316 plešočih, kar je neuradno nov Guinnessov rekord. Največ – 13992 – jih je plesalo na Slovaškem. Plešoče je po radijskem signalu Radia Ognjišče tako v Sloveniji kot v sodelujočih mestih v tujini pozdravil v maternem jeziku voditelj in namestnik urednika Radia Ognjišče – Jure Sešek.

Vse pristone je pozdravil župan Občine Trbovlje Vili Treven.

Plesna zveza Slovenije je naredila velik korak naprej in vsebinski preskok z motom letošnje Maturantske četvorke brez alkohola, saj maturanti, devetošolci in študenti druženja in plesnega dogodka niso  izkoristili za opijanje.

Žal pa se je rajanje v mestnem parku v Trbovljah nadaljevalo tudi z obmetavanjem z jajci, za seboj pa so pustili pravo smetišče. Res, da bi bilo lahko košev v parku več, vendar to ni izgovor za nekulturno obnašanje in smetenje prostora, ki je namenjen vsem prebivalcem Trbovelj ter drugim obiskovalcem!

Fotografije s četvortke si lahko ogledate v naši galeriji na tem portalu.

Tekst: Uredništvo in Plesna zveza Slovenije

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top