Matematični vikend GESŠ Trbovlje v Portorožu

Matematični vikend je bil namenjen dijakom prvega in drugega letnika splošne gimnazije, ki so bili pripravljeni vikend preživeti ob intenzivnem učenju matematike. V petek, 23. 1. 2015, po pouku, se je na pot odpravilo kar 47 dijakov in pet profesorjev.

Program je bil sestavljen iz »matematičnega » in »športnega dela«. V prvem delu, ki je obsegal približno 20 šolskih ur, razporejenih čez vse tri dni, so dijaki utrjevali tekočo snov, ki so je prej obravnavala pri pouku. V skupinah so reševali tudi zahtevnejše matematične probleme. Vseskozi pa so jim bili v pomoč smo profesorji matematike. Dijaki so reševali težave pri učenju, si nudili medsebojno pomoč in tako prevzemali odgovornost za svoje znanje. Tega so potem tudi preverili s pisnima nalogama, boljša od ocen se jim je potem lahko vpisala v redovalnico. Pridobljeno znanje pa je bila tudi dobra popotnica za redne pisne naloge v prihajajočem tednu.

V »športnem delu« pa so vsak dan poskrbeli tudi za fizično kondicijo – s kolesarjenjem, sprehodom, z namiznim tenisom, s košarko … V soboto zvečer pa sta Aljaž in Bor pripravila še glasbeni večer.

Mat. v. 1

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top