Matematični maraton 2012

Na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje so v soboto, 13. oktobra 2012, že osmo leto zapored organizirali Matematični maraton. Potekal je od 8. do 20. ure  v prostorih šole.

Organizirajo ga učitelji matematike, za logistiko pa skrbi ravnateljica. Da se je maraton v teh letih že dobro »prijel«, dokazujejo prijave naših dijakov – vsako leto se jih prijavi več kot 100, letos pa se je prijavilo kar 142 dijakov. Matematični maraton ni tekmovalne narave, ampak vzdržljivostne. Dijaki rešujejo matematične naloge iz snovi, obdelane v šoli. Z nasveti jim pomagajo učitelji matematike in naši bivši dijaki, sedaj študenti. Ta »trening« je tudi dobra popotnica dijakom za kontrolne naloge v naslednjem tednu. Zmagovalci maratona so vsi, ki zdržijo pri reševanju matematičnih nalog od 8. ure do 20. ure. 

Da pa naši maratonci niso lačni in žejni, poskrbimo tudi za hrano. Pri tem brez sponzorjev seveda ne gre. Zahvaljujejo se vsem, ki so kakorkoli pomagali (z denarjem ali darili). Posebej hvaležni so Občini Trbovlje ter Občini Zagorje ob Savi, ki sta s svojim izdatnim prispevkom poskrbeli, da maratonci niso bili lačni.

In še nekaj mnenj dijakov, udeležencev maratona:

Maraton se mi je zopet zdel super. Naredila sem mnogo vaj, izboljšala razumevanje. Menim, da je maraton nekaj enkratnega za učenje, poglabljanje matematike, še posebno učinkovito je delo v skupinah.

Matematični maraton je bil, kot vedno, pohvale vreden. Organizacija je bila primerna, v dovolj sproščenem vzdušju. Ni bilo prenaporno. Na koncu dneva je bil za mano zabaven dan, hkrati pa se je vidno izboljšalo znanje matematike.

Mat. maraton mi je bil zelo všeč, saj sem se na zabaven način veliko naučila. Bolje bi bilo le, če bi pisali dve kontrolni nalogi.

Z mat. maratonom sem bil zadovoljen. Rešil sem veliko nalog in imel možnost vprašati za pomoč profesorje in sošolce. Hrane je bilo dovolj, sploh bi pohvalil palačinke.

Jedli smo preveč. Palačinke so najboljše. Veliko smo se naučili, lahko smo popravili oceno z dodatno kontrolko.

Do kontrolne naloge je bilo super, čas hitro mine. Po kontrolni se malo vleče. Drugače je bilo super. Ohranite »tradicijo«.

Ni mi bilo všeč, ker mi matematika ne leži in sem se udeležila samo zato, da izboljšam oceno. Hrana je bila odlična. Naredila sem 17 strani nalog.

Bilo mi je všeč. Rešil sem ogromno matematičnih nalog.Opazil sem, da mi je koncentracija iz ure v uro padala.

Mat. maraton je bil zelo zanimiv. Všeč mi je bilo, da je bila ves čas prisotna pomoč učiteljev in študentov matematike.

Odlično, ker lahko matematiko rešujemo skupaj z vrstniki, si med sabo pomagamo in pokomentiramo rešitve. Le kontrolna na maratonu je bila pretežka.

Na maratonu je bilo odlično, saj smo se poleg učenja matematike še družili, zabavali in najedli.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top