Mašini “Mostovi vseh realnosti”

V okviru dogodka “Po Trbovljah s kumerati”, ki ga organizira knjižnica Toneta Seliškarja, se je na sredin večer, 16. aprila, z avtorico, Mašo Mlinarič, pogovarjala Katra Hribar Frol. Na tokratnem večeru sta bila avtorica in njeno delo podrobneje predstavljena.

Avtorica, Maša Mlinarič, je skromno povedala, da je dekle, ki rado piše. Včasih je bolj tiha, vendar ima v sebi potenciale pripovedovalca. Želi si pisati in vsakič upa,da bo morda nastala knjiga. Med nastajanjem jo po odlomkih preberejo njeni domači in prijatelji, ki ji povedo marsikatero konstruktivno kritiko.Vedno se pripravi na pisanje, da so njeni junaki čim bolj verodostojno opisani. Njena prva knjiga, ki še ni bila izdana, je nastala po vrnitvi iz Anglije, zato se zgodba dogaja v Londonu. Isti kraj dogajanja je opisan v drugi njeni knjigi, Mostovi vseh realnosti. Enostavno je razložila naslov, saj mostovi povezujejo ljudi in stvari, tudi realnosti so povezane. Naslovnico za knjigo so pripravili v MCT-ju in ji je zelo všeč, ker so upoštevali njeno željo, da mora biti na njej most, ostalo je bilo v avtorjevih rokah. Knjiga je kriminalka, ki odstopa od klasičnih, ker je v njej veliko opisov narave, ljudi. Junakinja, Julianne je petindvajsetletna arhitektka. Vso zgodbo ima pozitiven karakter…

Ker je avtorica poklonila dve knjigi knjižnici, priporočam, da si jo sposodite in preberete.

Maša Mlinarič se je v jeseni vpisala na medicino, ki ji vzame skoraj ves čas, da opravlja svoje študijske obveznosti. Želi si pisati, a zdaj piše seminarsko nalogo. Človeško telo, moško in žensko, sta zanjo največji umetnini, kjer stvari dobro funkcionirajo, čeprav o tem vemo le malo. Stvari spreminjaš lahko le, če si zadovoljen sam s sabo. Energija je neuničljiva, zato ne propade. In Maša je polna energije, tudi za ustvarjanje. Trdi, da je najpomembnejše, da narediš iz tega kar imaš največ kar je mogoče, da narediš nekaj dobrega. Njena pozitivna naravnanost nam zna še kako koristiti.

IMG_0009_09

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top