Manj svečk za manj grobov 2013

Klub B – klub trboveljskih študentov letos prevzema vlogo koordinatorja akcije Manj svečk za manj grobov na območju Trbovelj. Gre za dobrodelno in socialno akcijo, ki bo v Trbovljah potekala prvič in katere koncept je zbiranje prostovoljnih prispevkov za nakup medicinskih naprav, ki rešujejo življenja. Akcija ima poleg socialnega tudi ekološki pomen, saj posredno tudi osvešča o škodljivosti nepotrebnega razkošja na grobovih za okolje.

Z akcijo Manj svečk za manj grobov so začeli mladi iz Zagorja že leta 2009 in od takrat do danes namen ostaja enak: namesto pretiravanja s krašenjem grobov, narediti nekaj dobrega za someščane.

K akciji letos pristopa 8 slovenskih občin. Polovico zbranih sredstev bo vsaka ekipa namenila za projekt nacionalnega pomena – sofinanciranje aparata za uporabo v Helikopterski enoti nujne medicinske pomoči, ki pokriva celotno Slovenijo – v vrednosti 40.000 EUR. Drugo polovico zbranih sredstev bomo ekipe iz Trbovelj in Zagorja namenile za nakup monitorja življenjskih funkcij za Porodnišnični oddelek Splošne bolnišnice Trbovlje v skupni vrednosti 5.000 EUR.

 

Dogodki v okviru akcije Manj svečk za manj grobov 2013, enota Trbovlje:

 

– sobota, 26.10. 2013 – predstavitvena stojnica na tržnici

– nedelja, 27.10 2013 – zbiranje prispevkov na pokopališču v Gabrskem

– četrtek, 31.10. 2013 – zbiranje prispevkov na pokopšališču v Gabrskem

– petek, 1.11. 2013 – zbiranje prispevkov na pokopališču v Gabrskem

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top