Luka in Urban svetovna prvaka v street dance show plesih

V univerzitetnem mestu Pecs na Madžarskem, je med 22. in 24. oktobrom 2012 potekalo svetovnem prvenstvu v disciplinah street dance showa. V Slovenski reprezentanci, ki je v treh tekmovalnih dneh zbrala 34 odličij, so sedolovali tudi trije Trboveljčani – Luka Mravlje, Lara Turšič in Urban Tratnik, plesalci plesne šole Maestro, ki so skupaj zbrali dve zlati, eno srebrno in eno bronasto medaljo.

Svetovni prvak v kategoriji street dance show solo pri mladincih je tako postal Luka Mravlje. Do naslova svetovnega prvaka pa je v članski kategoriji v isti disciplini priplesal tudi Urban Tratnik.

Na drugo stopničko sta stopili v kategoriji street dance show pari mladinci Lara Turšič iz Trbovelj in  Eva Vidmar iz Izlak ter s tem postali vice svetovni prvakinji.

Bronaste kolajne pa so se razveselili mladinci v kategoriji street dance show formacij, ki so združili moči s koprskimi plesalci Maestra in odplesali točko Modern art, s katero so na junijskem državnem prvenstvu osvojili 1. mesto. V tej formaciji sta plesala tudi Luka Mravlje in Lara Turšič.

Urban Tratnikin Ana Mikolič pa sta plesala v kategoriji street dance show formacije člani, kjer sta se pridružila članom Maestra iz Maribora. Skupina si je v finalnem nastopu s točko Orkester priplesala 7. mesto.

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top