»Lučke v male učke« otrokom pričarale nasmeh na obrazu

Živimo v času, ko je nemogoče biti nem spremljevalec splošne družbeno-politično-gospodarske klime. Nemogoče je »ne videti«, kako se sesuvajo temeljne družbene vrednote. Nemogoče je spregledati, kako je Zasavje iz dneva v dan bolj tragična zgodba, kako je iz dneva v dan bolj pozabljena regija.

Nikakor ne želimo kazati s prstom in iskati krivcev. Vemo, da ko pokažemo s prstom na druge, trije kažejo proti nam. Zato smo želeli pomagati, kolikor je v naši moči, da stopimo naproti, da olajšamo, da razveselimo, da nasmejimo. Naš iskren namen je stopiti z Zasavjem naprej in narediti življenje v teh treh dolinah znova prijetno.

Želeli smo narisati čim več nasmehov na otroška lica in posušiti čim več solzic, zato smo v Zasavskem regijskem odboru Gibanja za dostojno delo in socialno družbo v mesecu novembru in decembru organizirali dobrodelno zbiralno akcijo »Lučke v male učke«, v okviru katere smo zbirali igrače, knjige, šolske potrebščine in sladkarije.

Povezali smo se z Gimnazijo in ekonomsko srednjo šolo Trbovlje, kjer vsako leto za malčke družin, ki si daril za svoje otroke ne morejo privoščiti, pripravijo tradicionalni obisk dedka Mraza, dijaki pa za otroke pripravijo prav poseben družabni program.

Veliko je bilo dela, veliko je bilo neprespanih oči, a vse to je odtehtal včerajšnji, sredin dogodek, ko smo v več kot sto malih oči pričarali lučke, ko so nasmehi na otroških obrazih povedali svojo zgodbo. Tako so tudi dijaki in profesorji GESŠ Trbovlje v šolski telovadnici pomagali prižigati luči …

V Zasavju smo pokazali, da ni nič nemogoče, da se lahko doseže vse, ko se združijo moči in v ospredje stopijo sočutje, ljubezen do sočloveka, spoštovanje, solidarnost in empatija.

Samo mi sami lahko spremenimo svet na bolje, zato je čas, da začnemo, sprva vsak sam, nato z združenimi močmi. Brez neverjetne odzivnosti Zasavčanov, ki so prispevali darila, sladkarije in finančne donacije, nam ne bi uspelo, zato iskrena hvala vsem, ki ste bili del te zgodbe.

Ni nemogočih sanj. Omejeno je le naše dojemanje vsega, kar je mogoče.

Obdarovanje_14_055

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top