Likovna razstava “Trbovlje moj dom”

Članice likovne skupine U3 Trbovlje so letošnje šolsko leto več ustvarjale na prostem. Tako so nastale številne slike, v različnih tehnikah, ki so razstavljene v avli DDT od 22. junija do 6. julija. Njihova ljubezen do našega kraja se odraža na njihovih slikah.

Ervin Matešič, njihov mentor, je v nagovoru naše mesto opisal : Trbovlje so lepo, urejeno mesto, z zeleno okolico, dobro infrastrukturo in čistim zrakom. Takšno podobo si je ustvaril na podlagi večletnega bivanja in izkušenj v drugih slovenskih krajih. V skupini iščejo harmonijo ženskega in moškega principa, ki jo ima vsakdo med njimi. Radi se družijo, učijo in slikajo. Njihove slike postajajo vse boljše, zato so jih obiskovalci odkrito pohvalili.
Predsednica društva U3 Zasavje, Saša Povhe, je pozdravila prisotne, napovedala nastop učencev Glasbene šole Trbovlje. Kristina Renko, mentorica skupine za umetnostno zgodovino, je poudarila pomen razstav in vse večje zanimanje zanje.
Vida Vozel je prebrala pesem Milana Sladiča o Trbovljah. V njej je zapisano vse hudo, kar so preživljale rudarske družine nekdaj in omeni razliko z današnjimi časi.
Številni obiskovalci so si ogledali slike in poklepetali v prijetnem druženju.

530ecc3b-b83a-4af8-aa78-115960dac750 24f186cf-8fe1-4514-9af4-0cdb5e88fa18

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top