Ligaška tekmovanja v streljanju z zračnim orožjem

Kot je običajno v jeseni, se je pričela sezona ligaških tekmovanj v streljanju z zračnim orožjem. Člani strelskega društva 1956 Trbovlje bodo v naslednjih šestih mesecih sodelovali v regijski ligi za cicibane in pionirje, v 2. državni ligi vzhod z zračno puško ter v 1.B državni ligi s puško in pištolo. Poleg tega bodo z zračno puško tekmovali tudi veterani v rekreativni regijski ligi.

V preteklem tednu so v vseh omenjenih ligah že potekala tekmovanja prvih turnirjev. Najprej so v Hrastniku na strelsko linijo stopili tekmovalci s puško v 2. državni ligi vzhod. Z odličnimi nastopi Petre Smodiš, ki je s 406,1 zadetimi krogi zmagala v posamični konkurenci, Vesne Strakušek, ki je bila tretja in Marina Hauptmana, ki je debitiral v državni ligi, so v ekipni konkurenci osvojili prvo mesto pred strelci iz Doliča in Slovenskih Konjic.

1. turnir 1.B državne lige pa je v organizaciji strelskega društva iz Rečice pri Laškem potekal na 40-mestnem elektronskem strelišču v Ljubljani. Ekipa v sestavi Maja Kočar, Vesna Strakušek in Martin Strakušek je tekmovanje, z zaostankom 12 krogov za zmagovalci iz Črenšovcev, končala tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu. Posamezno pa je Maja Kočar s 402,2 zadetimi krogi zasedla 9. mesto.

Svoj krstni nastop v 1.B državni ligi pa so dočakali tudi člani strelskega društva 1956 Trbovlje v streljanju s pištolo. Po nekaj težavah v začetku nastopa, jim je v nadaljevanju le šlo po načrtih in ekipa v sestavi Dejan Stančevič, Nejc Slanšek in Bogdan Slanšek je tekmovanje končala na 7. mestu. Posamezno je nastop najbolje uspel Bogdanu Slanšku, saj je s 365 zadetimi krogi zasedel peto mesto in le dva kroga zaostal za stopničkami.

Na tekmovanju v pionirski državni ligi za Pokal prijateljstva so izkušnje nabirali pionirji Domen Zupan, Gabr Klanjšek in Miha Cvetkovič. Ekipno so zasedli 16. mesto, medtem ko se je Domen Zupan s 159 krogi uvrstil v prvo polovico med 68 nastopajočimi.

Najmlajši člani strelskega društva 1956 Trbovlje so tekmovali tudi v regijski ligi. V enotni kategoriji mlajših pionirjev in cicibanov so Kaluder Blaž, Šoper Luka in Šoper Jakob ekipno osvojili 6. mesto, posamezno pa je bil Kaluder Blaž drugi in Šoper Luka četrti.
Ekipa pionirjev v postavi Zupan Domen, Deželak Filip in Klanjšek Gabr je na istem tekmovanju osvojila prvo mesto. Med posamezniki pa je bil v pionirski konkurenci Deželak Filip s 169 zadetimi krogi četrti, kar je dober obet za nadaljevanje sezone.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top