Letošnja motokros sezona je končana

V nedeljo so se slovenski tekmovalci pomerili še zadnjič, in sicer v pokalnem prvenstvu. Tekma je bila na stezi Prilipe pri Brežicah.

Na njej je nastopil tudi Trboveljčan, Maks Mausser, ki je v razredu MX 85 ugnal konkurenco, zabeležil najboljši čas treninga, ter z lepo prednostjo zmagal v obeh vožnjah. S tem si je privozil tudi naslov letošnjega prvaka v svojem razredu.

Letošnja sezona je torej končana, Maks jo ocenjuje kot uspešno: »Zadovoljen sem, ker mi je uspelo tudi zunaj Slovenije pokazati, da se lahko uvrstim visoko. Nemško ADAC prvenstvo sem končal na skupnem 5. mestu, bil sem conski evropski prvak, v finalu evropskega prvenstva zasedel osmo mesto. V Sloveniji sem zaradi tujine izpustil nekaj tekem, a pokalne tekme sem odpeljal vse, tako da sem vesel tudi naslova pokalnega prvaka.«

Z mislimi pa je že v naslednji sezoni, saj bo naredil kar dva preskoka. Prvi bo prestop v višji, 125 kubični razred. Kljub temu, da bi glede na starost še lahko nastopal v razredu MX85, se je odločil, da prestopi in začne nabirati izkušnje v višjem razredu, kjer bo tekmoval tudi s tri leta starejšimi tekmovalci.

Drug preskok pa je zamenjava proizvajalca motorja. Po sedmih letih bo oranžno barvo zamenjal za modro, torej KTM za Yamaho. »Motokros je res drag šport, zato sem zelo vesel, da imam nekaj sponzorjev, ki mi že vrsto let stojijo ob strani, zaradi njih sploh še lahko tekmujem. Zdaj smo dober dogovor sklenili tudi s podjetjem Delta Team iz Krškega, zato sem se odločil, da bom prihodnje leto vozil Yamaho,« še pravi Maks.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top