Leto 2022 v Društvu invalidov Trbovlje

Leto 2022 je bilo za naše društvo uspešno.  Zaradi sproščenih  ukrepov  povezanih z epidemijo, smo lahko v celoti realizirali naš program.

Za praznik žena smo članice popeljali v organizaciji agencije Relax  v Opatijo.

Izvedli  smo devet kopalnih dni z ogledi znamenitosti  v bližini kopališč. Športniki so se redno srečevali na treningih in tudi na območnih tekmovanjih posameznih panog. Bili smo organizator  državnega prvenstva v balinanju ekipno Zveze za šport invalidov Slovenije, ki je potekalo julija na baliniščih Buldog in AMD. V kulturnem delu ob otvoritvi je sodeloval pevski zbor društva, sekcija ročnih del pa je predstavila svoje izdelke.

Večdnevni rehabilitacijski program je potekal v Radencih in pa objektih Zveze delovnih invalidov Slovenije.

V predsezoni smo letovali v Makarski, septembra pa smo šli v Albanijo.  Planinski dan smo preživeli na Alpski tromeji. Ogledali smo si Ziljsko dolino in Dobrač ter Ovčjo vas.

Maja je pevski zbor je sodeloval na tradicionalni reviji pevskih zborov Zveze delovnih invalidov Slovenije.

Sekcija ročnih del je konec novembra  pripravila  razstavo izdelkov v prostorih društva . Aktivno smo sodelovali na izobraževanjih  v organizaciji ZDIS. Večkrat letno smo imeli meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja.

Organizirali smo štiri  druženja in sicer v marcu,oktobru,  novembru in decembru.  V času uradnih ur pa smo z nasveti  ali pisanjem raznih dopisov pomagali članom.

 

Avtor besedila: Stanka Kink,
Avtor fotografij: Vesel Šalja

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top