Letno srečanje članic Društva kmečkih žena in deklet Trbovlje

Članice društva kmečkih žena in deklet Trbovlje so se v petek, 01. 03. 2019 zbrale na letnem srečanju. Skupaj so pregledale, kaj se je v letu 2018 naredilo. Vesele so bile, da delujejo dobro, tako v občini Trbovlje kot zunaj nje, da so prejemnice posameznih priznanj in pokalov, da sodelujejo z mladimi po osnovnih šolah in vrtcih. Na letnem srečanju so bile prisotne vabljene članice sorodnih društev iz Zasavja in predstavnika združenja šoferjev in avtomehanikov Trbovlje.

Letno srečanje je popestrila ga. Jana Mlakar Adamič, dipl. etnol. in soc.kult. s kratkim predavanjem z naslovom „ Kaj smo jedli v Zasavju“. Kratek povzetek podajanja, kaj smo Zasavci skozi stoletja jedli je bil zanimiv, predvsem pa poučen. Žal se danes ne zavedamo vsi, kaj pomeni hrana.

Potrdile so tudi program dela za leto 2019. Kar precej nalog so si zadale. Ponovno bodo izvedle tekmovanje v žetju pšenice na star način – s srpi , priredile božično novoletno razstavo v Delavskem domu Trbovlje, se prijavile kar na nekaj tekmovanj za peko in kuhanje, organizirale predavanja in sodelovale z mladimi v osnovnih šolah. Pa na poučni izlet oz. strokovno ekskurzijo, kot ji pravijo, ne bodo pozabile. Letos jih vabi Dolenjska.

Po uradnem delu srečanja je sledilo družabno srečanje. Manjkal ni niti srečelov, katerega so članice za ta namen pripravile.

Razšle so se v prepričanju, da se v letu 2020 zopet vidijo in , da bodo poročila prav tako dobra kot do sedaj, če ne še boljša. Pa kakšno novo članico še želijo pripeljati.

Zapisala: Marija Skušek
Slika: Meta Štrajhar

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top