Laibach 4 dekade

Glasbena skupina Laibach je v letu 2020 praznovala 40 let delovanja, vendar ji je obeležitev obletnice preprečila korona in vsi veljavni ukrepi za preprečitev širjenja virusa.

Kljub temu pa so v Zasavskem muzeju Trbovlje v sodelovanju z Občino Trbovlje in seveda skupino Laibach ustvarili razstavo, ki prikazuje 40 let delovanja prve zahodne glasbene skupine, ki je nastopila v Severni Koreji.

Kot so zapisali na spletni strani Zasavskega muzeja Trbovlje:

“Razstava Zasavskega muzeja Trbovlje v časovnem traku predstavlja štirideset let delovanja skupine Laibach. Sočasna domača in svetovna dogajanja pa v duhu časa osvetljuje nabor najpomembnejših dogodkov in ideologij. V predmetnem delu razstave izstopajo plošče in plakati skupine Laibach, določeni tudi v interaktivni verziji (v izvedbi DDTlab-RUK in STPŠ Trbovlje), ter umetniška dela, ki so zaradi svoje družbene kritičnosti pogosto povzročala ostre reakcije.

Kontemplativni del razstave daje na vpogled zbirko več tisoč člankov o skupini Laibach iz najpomembnejših svetovnih časopisov in revij. Tu se lahko obiskovalec poglobi v variacije interpretacij Laibacha, če le zna angleško, nemško, poljsko, francosko, kitajsko, korejsko …”

Več informacij na spletni strani Zasavskega muzeja Trbovlje.

Prijazno vabljeni na ogled!

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top