Krožek socialnega podjetništva

Spomladi 2015 je v Trbovljah zaživel krožek socialnega podjetništva, ki se ge udeležujejo učenci OŠ Ivana Cankarja Trbovlje in OŠ Tončke Čeč, izvaja pa ga SOCIOS, zavod socialnih storitev iz Trbovelj.

V okviru dela krožka lahko učenci pridobivajo znanja o socialnem podjetništvu, se učijo določenih podjetniških veščin in spretnosti, lahko aktivno sodelujejo pri dogodkih socialnih podjetij v Trbovljah in širše ter vzpostavljajo stike s posamezniki s področja socialnega podjetništva.

Zastavljene cilje učenci dosegajo v okviru različnih delavnic v lokalnem okolju in s spoznavanjem-obiskovanjem socialnih podjetij v Sloveniji. S pridobljenimi znanji osebnostno zorijo in razvijajo kompetence za kasnejšo poklicno pot.

V okviru šolskih delavnic so se učenci medsebojno spoznali in začrtali skupno pot delovanja. Sledil je poučen obisk Ropotarn’ce, prostora za kreativno ponovno uporabo in prodajo rabljenih izdelkov v Trbovljah, kjer so bili učenci zvedavi, navdušeni, sodelovalni, polni predlogov.

Sledil je nedeljski obisk bolšjega sejma, kjer so se učenci preizkusili kot pravi socialni podjetniki, ki že razmišljajo, kam bodo naložili pridobljena finančna sredstva. Pripravljajo se namreč na obisk zavetišča za živali, ki prav tako deluje na principu socialnega podjetja. V šolah pa že potekajo zbiralne akcije hrane za živali v zavetišču.

Srečno mladi!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top