Kreativna Večerja: Vloga dizajna pri gradnji blagovnih znamk

Kako lahko dizajn pripomore k večji vrednosti blagovne znamke? Kje se dizajn začne? Je dizajn kozmetika ali osnova izdelka/storitve? Kako razmišlja oblikovalec? Zakaj dizajn povezuje intuicijo in racionalen pogled? Kako se pelje posel, ki temelji na dizajnu? Kakšen je optimalen odnos med naročnikom in dizajnerjem? Je dizajn bolj posel ali bolj umetnost?

Na ta in podobna vprašanja nam bo skozi predavanje in pogovor o svojem delu odgovarjal Gregor Žakelj, umetniški vodja dizajn studia VBG, na Kreativni Večerji v četrtek, 8. maja ob 19h, v Predavalnici Delavskega doma Trbovlje.

Kreativna Večerja je namenjena podjetjem, dijakom, študentom, podjetnikom, frilenserjem, obrtnikom, kreativcem, razvojnikom, učiteljem, inženirjem, iskalcem zaposlitve, medijem, arhitektom in radovednežem, ki želijo izvedeti kaj novega.

Vstopnina: simbolični prispevek v hrani ali pijači za skupno druženje po predavanju in pogovoru z gostom.

VABLJENI!

Kdo je Gregor Žakelj in kaj počne njegov dizajn studio VBG? Gregor je je s svojim delom v zasavski regiji že deloval (pred leti za podjetje AmtecPro), letos pa v Zasavje vstopa skozi vrata prihajajočega Praznika za nove čase, z imenom DOMFRCA. Njegov dizajn je namreč prispevek za vsezasavski dogodek DOMFRCA, ki ga konec junija na Kipah skupaj organizirajo številna zasavska društva in zavodi. Na Kreativni Večerji bomo izvedeli kako je nastala identiteta za Domfrco in spoznali bomo tudi druge primere dizajnerskega dela studia VBG.

Med Gregorjevimi referencami najdemo blagovne znamke kot sta Filozofska fakulteta in fotograf Ciril Jazbec ali pa svetovno prepoznane velikane kot sta UNICEF in Nike. Sam projektov ne deli na velike in male blagovne znamke, ima pa najrajši tiste, v katerih je dizajn vključen v začetek razvoja izdelka ali storitve, kot je v primeru longboardov Dimension Two ali pa pri seriji prehranskih dodatkov Qme. Gregorju med drugim skrb za vizualno podobo zaupa DJ UMEK (www.umek.si), več let dizajnira serije Elanovih snowboardov in smuči, med drugim je studio VBG tudi avtor vizualne identitete, ki nam je dobro poznana iz vsakdanjih medijev – Komisija za preprečevanje korupcije ali KPK, če za vzorec naštejemo nekaj blagovnih znamk.

Število nagrad, ki jih je studio VBG doslej prejel za svoje delo ni več pregledno, zato tudi Gregor svojih nagrad ne šteje več. Na vprašanje, zakaj je njegovo delo vrhunsko, odgovarja: “Good client made me do it.”
Organizator Kreativne Večerje: PUNKT – Laboratorij za kreativne industrije v sodelovanju z Delavskim domom Trbovlje.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top