Krasni novi svet

Leto 2021 bo perfektno! Vlade po svetu bodo druga za drugo priznavale zmote in nekatero nepotrebno represijo, ki so jo izvajale s pomočjo izkoriščanja virusa. Priznale bodo, da so pod pritiski peščice izjemno močnih korporacij vladale s pohlepno roko in ljudi strašile z namenom ohranjati svoje stolčke, ter širiti lovke v čim več pomembnih sektorjev. Končno so tudi priznali, da je na političnem parketu preveč ljudi, kateri si kariero s pomočjo politike šele gradijo. In tako tej jemljejo prepotrebno moč, kredibilnost in ugled. Sklenjeno je, da se na stolčke usedejo že samouresničeni ljudje, ki bodo s svojo strokovnostjo in lastnim zgledom začeli ljudem vračati prave vrednote in jih prenehali strašiti, ter deliti na ‘vaše’ in ‘naše’. Omenjeni ne potrebujejo več denarja, ker ga že imajo s svojim poklicem dovolj. Zato bodo delo opravljali za minimalen zaslužek. Imen strank tako ne bomo več potrebovali. Novi politiki pa bodo na pozicijah lahko ostali le dokler bodo vsakodnevno prej navedeno dokazovali z lastnim zgledom in delovanjem. Največje plačilo bo blaginja naroda.

Presežena sredstva iz strani zavarovalnic, katere so v teh časih ogromno zaslužile, se bo porabil za ohranjanje in izboljšavo javnega zdravstva. Denar namesto bomb in tankov pa bo nova vlada namenila razvoju javnega šolstva, infrastrukture in okoljskih projektov. Nova vlada bo tudi priznala, da virus ne predstavlja kuge, da pa je nevaren za ranljive skupine. Posledično bodo ohranili možnost človekovega odločanja o lastnem telesu in zgolj ogroženim navedli večji rizik v primeru necepljenja. Človeku pa tako omogočili individualno presojo glede cepiva in s tem svobodo pri prevzemanju odgovornosti za svoje zdravje.

Tudi v šolah bodo končno prevetritve. Tako bodo odslej obvezni predmetniki (letom primerni seveda): okoljska osveščenost, zdrav življenjski slog, psihologija odnosov in pomen komuniciranja, filozofije življenja, telesna kondicija in vpliv na psihično zdravje, morala, etika, sočutje, zmernost in transparentnost. Ena šolska ura na dan bo namenjena praksi in vajam, kako naj človek reagira in komunicira v različnih konfliktnih situacijah. S tem se bo naučil primernega komuniciranja in razumevanja čustev v različnih stresnih situacijah. Veliko se bo delalo tudi na zlatem pravilu zmernosti ter odkrivanju posameznikovih talentov in unikatnih ustvarjalnih predispozicij. Poleg izjemnih slovenskih in tujih literatov bodo obvezna čtiva od piscev kot npr: Erich Fromm, Anthony De Mello,  Marijan Košiček, Anton Komat in številni s podobno tematiko o temeljnih vrednotah življena.

Tudi v medijih se bo veliko delalo na omenjenih vrednotah. Vsak blok novic bo odslej moral zajemati vsaj polovico oddaje o navedenih temeljnih vrednotah.

Ko se sledeče vrednote implementirajo v um mladih, se odpre novi svet. Strah postopoma preraste v znanje in zaupanje. To bo krasni novi svet!

Avtor: Alen Baumkirher

Kolumna ne izraža mnenja uredništva, temveč je zgolj mnenje avtorja.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top