Koprski rokometaši premočan nasprotnik za Rudar

V dvorani Polaj se je na derbiju 10. kroga med domačim Rudarjem in gosti iz Kopra zbralo 400 gledalcev, ki so pripravili odlično vzdušje in kuliso že pred pričetkom tekme. Združeni navijači Torcide in Kamnite na eni strani ter skupina navijačev iz Kopra na drugi strani sta z glasnim navijanjem celotno srečanje vzpodbujali svoji ekipi.

Tekmo so bolje začeli rokometaši Rudarja, ki so z dobro igro v obrambi v 6. minuti povedli s 3:0, nakar je sledil padec v igri domačih, ki do 16. minute niso uspeli zatresti nasprotnikove mreže in Koper se je približal na zadetek zaostanka. Zadnjo tretjino prvega polčasa so bolje odigrali Koprčani in si do odmora priigrali tri zadetke prednosti. Rudar je drugi polčas začel silovito in v 36. minuti z delnim izidom 6:1 povedel z dvema zadetkoma prednosti (17:15). Dobro pripravljeni Koprčani se niso predali in s preudarno igro ujeli domače in iz protinapadov kaznovali tehnične napake ekipe Rudarja ter si zopet priigrali tri zadetke prednosti. V zadnjih minutah tekme so domači poskusili s tesnim pokrivanjem nasprotnikov spremeniti potek tekme, vendar so gostje pritisk zdržali in zasluženo zabeležili pomembno zmago v boju za vrh lestvice. Igralci obeh ekip si zaslužijo čestitke za prikazano igro na parketu, mi vsi skupaj pa si želimo še veliko tekem v takšnem vzdušju.

Tri kroge Dantejevega pekla je ekipa Rudarja pustila za seboj, vedeli smo, da ne bo lahko, pridobljene pozitivne in negativne izkušnje sedaj vodijo le navzgor. Nova pot se imenuje Stairway to Heaven ( Led Zeppelin) in se prične naslednjo soboto na zahtevnem gostovanju pri ekipi Arcont Radgona. Glavo gor, v prvenstvu je na voljo še 32 točk.

Uroš Frece se je pridružil klubu igralcev, ki so petdesetkrat oblekli dres RD Rudarja. Čestitke.

10.krog 2.DRL RD Rudar – RD Koper 2013 27:31 (11:14)

Trbovlje 07.12.2013, dvorana Polaj, 400 gledalcev. Sodnika Backovič Ozren in Palačkovič Mirko

RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Strmljan 5, Izlakar, Ravkič, Habjan 5 (2), Jukič 6 (3), Kozinc, Povh, Frece, Polanec 1, Grošelj 3, Pišek, Žagar, Dobravc 7 (1), Kuhar

Trener Dragan Babovič

 

RD Koper 2013: Ponikvar T., Dobrila 4, Krečič 3, Matijaševič, Gašperšič 3, Murathodžić, Moljk, Starčič, Gorela 6 (3), Zugan, Rapotec 5, Velkavrh 3, Sokolič 6 (1), Ponikvar Tomaž, Ravlija 1

Trener Zoran Jovičič

 

7m: RD Rudar 6/10, RD Koper 2013 4/6

Izključitve: RD Rudar 14 minut, RD Koper 2013 14 minut

Rudar-Koper (3)

Rudar-Koper (2)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top